La Conca d'Òdena disposa de més d'una vintena de Punts Lila durant els mesos d'estiu

La posada en marxa d’aquests dispositius forma part de la campanya de prevenció de les violències masclistes al voltant de les zones d’oci i festives nocturnes d’aquests mesos

Els Ajuntaments de la Conca d’Òdena, amb el suport i l’acompanyament de la MICOD, posen a disposició de la ciutadania més d’una vintena de Punts Lila durant els mesos d’estiu – de juny a setembre. La posada en marxa d’aquests dispositius forma part de la campanya de prevenció de les violències masclistes al voltant de les zones d’oci i festives nocturnes d’aquests mesos.

Des del mes de juny i fins avui s’han habilitat cinc Punts Lila a Igualada amb motiu de l’Anòlia; dos a Santa Margarida de Montbui per la Setmana Jove i la Festa Jove FM; dos més a la Pobla de Claramunt per la Setmana de la Joventut i la Festa Major; i un a Jorba, també per la Festa Major. Durant el que queda d’estiu també s’habilitaran múltiples Punts Liles durant les Festes Majors de municipis com Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i Castellolí.

Els Punts Lila estan destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i els comportaments sexistes que es produeixin en espais públics, i compten amb la presència de dues educadores que s’encarreguen de fer les atencions i l’abordatge de les agressions que es puguin donar a les festes nocturnes.

Des de la MICOD s’han coordinat els diferents dispositius i s’ha posat a disposició dels Ajuntaments els diferents materials de prevenció i sensibilització necessaris per oferir el servei – carpes dels Punts Lila, telèfon de contacte amb els Punts i maletes Lila de materials amb xapes, adhesius, postals, opuscles, díptics, etc. -.

Per altra banda, la Mancomunitat també organitza sessions de formació a entitats per la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i sexuals, en les quals s’explica com detectar-les i atendre-les. En aquestes formacions també es detalla el funcionament dels Punts Lila per garantir la correcta coordinació de tots els agents. La primera formació es va dur a terme el passat mes de juny, i hi ha prevista una segona sessió el 22 d’agost per a entitats d’Igualada i Vilanova del Camí.