El ple de l'Ajuntament d'Igualada aprova el pressupost municipal i les ordenances fiscals pel 2023

En el ple de del mes de juliol també s’ha aprovat el Pla Local d’Habitatge i el contracte programa entre el Departament de Drets Socials i l’Ajuntament
 
 
 

Aquest dimarts 26 de juliol, l’Ajuntament d’Igualada ha celebrat el ple ordinari mensual que ha començat donant compte del decret de contractació amb caràcter urgent d'un treballador social.

La part resolutiva del ple s’ha iniciat amb l’aprovació de la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball de 2022 del personal laboral de l’Organisme Autònom Municipal d’Ensenyaments Artístics d’Igualada.

Seguidament s’ha aprovat la pròrroga del contracte de selecció de soci privat en ordre a la constitució d’una societat d’economia mixta destinada a la gestió del servei de recollida de residus i neteja viària. El punt ha comptat amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i el vot contrari d’ERC i de Poble Actiu.

En l’apartat de Qualitat Urbana, el ple ha aprovat l’adopció d’acords en relació al servei públic d’aparcaments, zona blava i retirada de vehicles d’Igualada. Amb els vots favorables de tots els partits a excepció de Poble Actiu que s’ha abstingut.

El ple del mes de juliol també ha aprovat la modificació del termini de les concessions demanials de les parades i botigues del Mercat Municipal de la Masuca amb els vots de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i l’abstenció d’ERC i Poble Actiu.

Seguidament el ple ha aprovat també, en aquest cas per unanimitat, el contracte programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col•laboració entre el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Igualada en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social.

En el ple s’ha aprovat també el Pla Local d'Habitatge d'Igualada 2022-2027 amb els vots favorables de Junts per Igualada, Igualada Som-hi i Ciutadans i les abstencions d’ERC i Poble Actiu.

En l’apartat d’Hisenda el ple ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals el pressupost general de l’Ajuntament d’Igualada per a l’any 2023. Aquests dos punts ha comptat amb els vots favorables de Junts per Igualada, l’abstenció d’Igualada Som-hi i els vots contraris d’Esquerra Republicana, Poble Actiu i Ciutadans.

S’han aprovat també dues operacions bancàries, un contracte de préstec amb Banco Bilbao Vizcaya amb els vots favorables de Junts per Igualada i Igulada som-hi  l’abstenció de la resta de grups municipals i  una operació de tresoreria amb Banco Santander amb els vots favorables de Junts per Igualada i l’abstenció de la resta de partits.

Per acabar la part resolutiva el ple ha acordat de forma unànime bonificar l’impost sobre construccions per les obres de l’Escola Ramon Castelltort, Institut Badia i Margarit, Institut Joan Mercader, Escola Ateneu, Serveis d’Educació de l’Ajuntament i Universitat de Lleida.  

Finalment a la part final del ple s’ha aprovat per unanimitat una Moció no resolutiva presentada per Igualada Som-hi que demanava a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que no elimini els trens directes entre Igualada i Barcelona.