Igualada crea uns nous domassos per la Festa Major per guarnir els balcons i donar a conèixer la imatgeria

Es podrà recollir un domàs de forma gratuïta per domicili en sis punts de la ciutat fins exhaurir existències

El Departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada proposa a tota la ciutadania que engalani balcons i finestres dels edificis de la ciutat amb la imatgeria municipal durant els dies de Festa Major. Per aquesta raó, s’han produït 4.000 domassos que es repartiran a diferents  equipaments de la ciutat perquè igualadins i igualadines engalanin el seu balcó, finestra o façana els dies de  Festa Major, del 22 al 29 d’agost.

Les imatges reproduïdes en els domassos han estat creades pel dissenyador i il·lustrador Jaume Enrich, amb un total de 12 models, i com a novetat, aquest any n’hi ha dos de nous: l’Àliga i el Drac d'Igualada. Els models que ja s’havien presentat anteriorment amb els domassos representen les figures del Gegant de la Ciutat i la Geganta de la Ciutat; el Tonet Blanquer i la Conxita Teixidora; els seus fills, la Pia i el Tomeu i Sant Bartomeu. També s'han inclòs a la sèrie els capgrossos Martingales, el músic; Petra, l'encantadora; Mosca, l'aviador i Rufus, el traginer.

Per recollir el domàs de forma gratuïta caldrà tenir el domicili a Igualada, dirigir-se en un dels sis punts de distribució dels domassos i presentar el DNI/NIE. Es podrà demanar un domàs per domicili. Els sis punts de recollida de domassos són l'Espai Cívic Nord, l'Oficina del ciutadà, l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, la Biblioteca Central, el Museu de la Pell i el Punt d'Informació Cultural La Sala.

Finalment, aquelles persones que vulguin més d'un domàs podran adquirir-los a un cost de 3 euros la unitat, als dos punts que també s'han adaptat per a la venda, el Punt de Difusió Cultural i el Museu de la Pell. Tan la recollida gratuïta com la venda de domassos començarà el 20 de juliol i s'allargarà fins a fi d'existències.

Calendari, horaris i contacte dels punts recollida de domassos

Els llocs de recollida són l’Espai Cívic Nord, al carrer Sant Martí de Tous, 6, amb telèfon 93 804 90 52 i horari de dilluns a dissabte, de 9h a 13h i de 16 a 20h;  l’Oficina del Ciutadà, a la plaça de l'Ajuntament, 1, amb telèfon  93 803 19 50 i horari de dilluns a divendres, de 8 a 14 h; l’Arxiu Comarcal de l'Anoia, a la plaça del Rei, 15, amb telèfon 93 804 44 56 i horari de dilluns a divendres, de 8 a 14 h; la Biblioteca Central, a la plaça de Cal Font, s/n, amb telèfon 938 04 90 77 i horari de dimarts a divendres al matí, de 10 a 13 h i tardes de dilluns a divendres de 16 a 20 h; al Museu de la Pell, al carrer del Dr. Joan Mercader s/n, amb telèfon 93 804 67 52 i horari de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i dissabte i diumenge  d’11 a 14 h;  al Punt d’Informació Cultural La Sala, al carrer Garcia Fossas, 2, amb telèfon 93 801 91 16 i horari de dimarts a diumenge, de 18 a 20 h de la tarda i els matins dels dissabtes i diumenges d'11 a 14 h.

Per dates, romandran tancats els següents equipaments: la Biblioteca Central el dilluns 15 d’agost i dilluns 29 d’agost, el Museu de la Pell tots els dilluns i el Punt d’Informació Cultural La Sala de l’1 al 21 d’agost.

Jaume Enrich

El treball de Jaume Enrich destaca pel tractament de figures geomètriques, fons llisos, trames, un joc subtil entre primers plans i profunditats, colors tardorals i una sobrietat difícil d'aconseguir, on la senzillesa del disseny destaca sobretot, per la claredat del missatge i la delicadesa en el retrat de la natura. De les seves mans han nascut les imatges en silueta i tramats que conformen els 12 retrats de la imatgeria municipal i que conformen els models de domassos de la Festa Major.