Les tres marques turístiques de la província, impulsades per la Diputació (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona) que conformen la Destinació Barcelona, han rebut la Certificació Platinum

Les tres marques turístiques de la província, impulsades per la Diputació (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona) que conformen la Destinació Barcelona, han rebut la Certificació Platinum, convertint-se així en la primera destinació al món amb aquest distintiu

Més de 800 empreses turístiques han rebut a més, aquest matí a Barcelona, el segell Biosphere Sustainable Lifestyle pel seu compromís amb la sostenibilitat. 201 són noves adhesions i 643 renoven el seu compromís un any més        

Les empreses aposten per reinventar-se incorporant models de negoci sostenibles i respectuosos amb l’entorn          

El programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere s’estén a 157 municipis posicionant la Destinació Barcelona com un destí competitiu que vetlla per la sostenibilitat, la salut i el benestar   

El Compromís s’adapta a l’era post-COVID i continua promovent el segell Safe Travels que estableix protocols per a un viatge segur

La Destinació Barcelona, la ciutat i les tres marques turístiques de la província, impulsades per la Diputació (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona), s’ha convertit avui en la primera destinació al món en rebre la Certificació Platinum. L’Institut de Turisme Responsable ha atorgat a la Destinació Barcelona la Certificació Biosphere Platinum per la seva voluntat de promoure des de les mateixes institucions un turisme respectuós i compromès amb l’entorn. La diputada de turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han recollit el reconeixement, en un acte celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona.

Barcelona va ser el 2011 el primer destí urbà del món en obtenir la certificació Biosphere. Més tard, la ciutat de Barcelona i les tres marques turístiques de la província van aconseguir la qualificació Biosphere Gold. Ara, la distinció Biosphere Platinum reconeix no només la voluntat de l’administració de vetllar perquè les empreses facin esforços sostenibles, sinó que aquesta també assumeixi com a pròpies i executi les bones pràctiques que promou.

A través del segell Biosphere, l’Institut de Turisme Responsable fa més de vint anys que promou un turisme responsable a escala internacional ajudant els agents del sector turístic a desenvolupar una nova forma de viatjar i de conèixer el món que ens envolta. L’organisme està associat a l’Organització Mundial del Turisme, vinculat a la UNESCO i acreditat pel Global Sustainable Tourism Council.

Més de 800 empreses turístiques reben el segell Biosphere Sustainable Lifestyle

En el mateix acte també s’han lliurat les certificacions i distincions Biosphere del programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 844 empreses: 643 renovant la certificació i 201 incorporant-se al programa.

A més de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i del primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, l’acte ha comptat amb la participació de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i la directora general del Consorci de Turisme de Barcelona, Marian Muro. A més, representants de l’Institut de Turisme Responsable i la Biosphere Destination Community han adreçat unes paraules a les empreses que han rebut avui el distintiu.

El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Les empreses que obtenen la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn.

El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament turístic, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província.

Cloenda del mes de la sostenibilitat “+ sostenibilitat turística. Juny 2022”

L’acte de lliurament de les certificacions i distincions del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere també ha suposat la cloenda del conjunt d’activitats dedicades al mes de la sostenibilitat a través de la campanya “+ sostenibilitat turística. Juny 2022”.

L’acció “+ sostenibilitat turística. Juny 2022” aplega una sèrie d’actes al voltant del turisme sostenible i responsable a les comarques de Barcelona. Promoguda per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona ha volgut  oferir al llarg del mes de juny accions i reflexions per a la promoció d’un turisme sostenible a la Destinació Barcelona, tan adreçades al sector turístic com al públic final.

Les empreses del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere en dades:

Les empreses per territori:

  • 844 empreses a tota la província.
  • 336 de la ciutat. 229 renovant la certificació i 107 incorporant-se al programa.
  • 508 de les 12 comarques de Barcelona. 414 renovant la certificació i 94 incorporant-se al programa.

Les empreses per comarques:

57 Alt Penedès, 21 Anoia, 31 Bages, 60 Baix Llobregat, 337 Barcelonès, 35 Berguedà, 95 Maresme, 64 Garraf, 8 Moianès, 51 Osona, 37 Vallès Occidental, 48 Vallès Oriental.

Les empreses per categories:

51 agències de viatges, 47 allotjaments rurals, 193 allotjaments turístics, 7 càmpings, 34 cellers, 35 comerços, 38 destinacions, 40 empreses organitzadores d’esdeveniments, MICE, 5 espais naturals protegits, 28 guies turístics, 57 museus i centres d’interpretació, 47 oficines d’informació turística, 5 organitzadors d’esdeveniments esportius, 34 organitzadors d’experiències, 4 palaus de congressos, 46 platges, 3 ports esportius, 64 restaurants, 17 transports públics, 1 wellness i 88 empreses d’altres serveis.