Una vintena d'empreses del sector turístic de l'Anoia, reconegudes per la seva gestió sostenible

Un total de 21 empreses i serveis turístics de l’Anoia han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified 2021, impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç per reconèixer les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis, en un acte que s’ha celebrat, avui a Igualada. Del total d’entitats reconegudes, 17 renoven la certificació i 4 la reben per primer cop.

Les empreses i serveis turístics que avui han rebut la certificació s’han adherit al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L’objectiu final és estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona.

La nova Biosphere Sustainable Certified, que substitueix el distintiu Biosphere Commited Entity, permet millorar el posicionament de l’empresa o servei en relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional. La certificació, que enguany rebran prop de 600 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona, està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

Aquesta acció respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), número 3 “Salut i benestar”, número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.