Abordem els reptes de l'FP Dual a l'Anoia amb l'objectiu d'adaptar les competències professionals als requeriments del mercat de treball local

PIMEC constata que 8 de cada 10 pimes de l’Anoia tenen dificultats per cobrir llocs de treball

La patronal aborda els reptes de l’FP Dual al territori amb l’objectiu d’adaptar les competències professionals als requeriments del mercat de treball local i aposta per impulsar el talent a través de la qualificació de les persones per acabar amb l’atur i millorar la competitivitat.

PIMEC ha constatat que 8 de cada 10 pimes de l’Anoia tenen dificultats per cobrir llocs de treball. Així ho demostra un estudi sobre les necessitats de Formació Professional de la patronal, presentat al llarg d’un acte que ha tingut lloc a l’espai l'Adoberia Bella d’Igualada sota el títol “L’FP Dual, vital per seguir creixent” per abordar els reptes de la Formació Professional Dual a l’Anoia amb l’objectiu d’adaptar les competències professionals als requeriments del mercat de treball local. Entre altres qüestions, el document indica que a l’Anoia el 81,3% de les empreses tenen aquesta dificultat a l’hora de cobrir vacants, sobretot en les àrees de producció. També posa de relleu que les famílies professionals amb major dificultat de reclutament són les d’instal·lació i manteniment i digitalització.

Al llarg de la trobada, la directora de l’Àrea de Treball de PIMEC, Sílvia Miró, ha assegurat que “a PIMEC l’FP ens preocupa i ens ocupa i, per això, la patronal treballa per identificar les necessitats i les demandes de les pimes amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa del territori i aconseguir les millors estratègies formatives”. A més, Miró ha apostat davant els assistents a la trobada per impulsar el talent a través de la qualificació de les persones per acabar amb l’atur i les dificultats de les empreses per reclutar els professionals, tenint en compte les característiques pròpies del teixit productiu de l’Anoia i ajustant l’oferta formativa a les demandes de les empreses i als requeriments del mercat de treball local.

L’esdeveniment també ha comptat amb les intervencions inicials de Manel López, representant de PIMEC Formació i Ocupació a l'Anoia, i Àngel L. Miguel, director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya. A continuació, s’han presentat les característiques del model FP Dual, de la mà de Marta Masagué, responsable de serveis d'atenció i suport als joves del SOC, i Maria Gómez, coordinadora de l'FCT i Dual de l'INS Milà i Fontanals. Seguidament, s’ha celebrat una taula rodona amb les participacions d’Ariadna Rectoret, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Jordi Solà, cofundador i project manager de Cubus Games. President de TICAnoia, Almudena Cara, responsable de persones  de l'empresa Original Buff i Paco Ortiz, gerent de Inserma Anoia. Finalment, abans de donar pas a l’espai networking, la cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Fabian Mohedano, president de l’Agència FPCat.

 

Documents descarregables: