La 10a edició de la Fira de l'ensenyament d'Igualada reprèn la presencialitat, si bé adaptada a la situació actual generada per la Covid

La fira se celebrarà els dies 24 de 9h a 14:30h i el 25 de març de 9h a 19h, a l’edifici de l’Escorxador d’Igualada

 

Els propers dies 24 i 25 de març es celebrarà la desena edició de la Fira d’Ensenyament d’Igualada, adreçada especialment a joves i famílies així com a tota persona que tingui interès en formar-se i conèixer l’oferta formativa existent.

Aquesta és una edició especial ja que des de l’any 2019 no es podia celebrar presencialment a causa de la Covid. L’any 2020 tot i que es preveia la seva edició, va haver d’anul·lar-se uns dies abans a causa de l’esclat de la pandèmia i l’any passat 2021 es va fer en format virtual.

Enguany s’ha apostat per fer de nou la fira presencial a l’edifici de l’Escorxador d’Igualada, si bé s’han aplicat mesures específiques de prevenció Covid, com ara la de crear un circuit d’entrada i sortida de les persones visitants, la distribució gradual de les visites de l’estudiantat procedent dels centres educatius en dos matins i no en un –com es feia abans- per tal d’evitar aglomeracions o bé posant a disposició la informació de la fira a través del Web www.firaensenyamentigualada.cat aplicant un codi QR d’ús pels visitants.

La fira comptarà amb tres espais diferenciats: un específic per a l’oferta d’ensenyaments universitaris, l’altre específic de formació professional i un tercer espai destinat al Punt d’Orientació de la Fira, format per un equip de professionals de l’orientació dels tres dispositius municipals existents: Ig-Nova Ocupació, La Kaserna i el Servei d’Orientació Educativa de l’Ajuntament d’Igualada. Des del Punt d’Orientació de la Fira d’Ensenyament d’Igualada s’orientarà i informarà de manera personalitzada i presencial a totes les persones que ho necessitin.

A més dels expositors i del Punt d’Orientació, gràcies al suport del la Diputació de Barcelona, s’han programat unes xerrades presencials adreçades a joves i famílies. Concretament una adreçada a joves, que porta per títol “Per què m’haig de seguir formant?”, a càrrec de D’EP Institut, que es celebrarà dijous dia 25 al matí, una xerrada adreçada a les famílies, que porta per títol “Com ajudo el meu fill i filla a decidir?”, a càrrec d’Itínere Serveis educatius SL, que es celebrarà divendres dia 25 a les 17:30h a l’Escorxador i una tercera en format online, organitzada pel Servei d’Orientació Educativa de l’Ajuntament d’Igualada, que porta per títol “Els ensenyaments postobligatoris (Batxillerats i Cicles Formatius)” oberta a tothom.

Per a més informació podeu consultar el web:  www.firaensenyamentigualada.cat on hi ha detallada l’oferta formativa postobligatoria dels centres públics i concertats de la capital de l’Anoia: l’Institut Milà i Fontanals, l’Institut Joan Mercader, l’Institut Pere Vives Vich, l’Institut Badia i Margarit, l’Escola Pia, l’Acadèmia Igualada, el Centre de Formació d’Adults Anoia, l’Escola Municipal d’Art La Gaspar, l’Escola Municipal de Música i el Campus Universitari Igualada-UdL. També es podrà contemplar la fira en vista de dron.