Igualada recupera la Rua de Carnaval amb 14 comparses

Igualada ha recuperat aquest any la Rua de Carnaval, després que l’any passat hagués de suspendre’s a causa de la Covid. La rua de dissabte ha comptat amb la participació de 14 comparses  que han sortit des de la plaça de la Masuca i  han realitzat un recorregut pel centre d’Igualada que ha acabat a la plaça de Cal Font on s’ha dissolt rua. Aquest any, per evitar aglomeracions al final de la rua, la lectura de pregó, que ha anat a càrrec de l’Agrupament Escolta La Flama, s’ha fet a través de les xarxes socials, així com el veredicte del jurat. Aquest dimecres al migdia es realitzarà el lliurament de premis a l’Ajuntament.

Les comparses guanyadores del Carnaval d'Igualada 2022, amb un premi de 500 euros han estat:

1r. Premi: Recuperem el temps, a càrrec del grup Lokiloké, d'Igualada.

2n. Premi: Som l'Oztia, de l'Assoc. Camp del Rei de Vilanova del Camí

3r Premi: Alícia al país de les mascaretes, de l'AFA Joan Maragall de Vilanova del Camí.

A banda s’han entregat premis en metàl·lic a la resta de comparses:

500 € a Expedició Egípcia i Venècia dansa i 200 € a Disbauxa al Museu, Grupillo Cachondeo, perÇeverem i Arlequines

A més de les comparses inscrites la rua d’Igualada ha comptat amb la participació de la Banda de Cornetas y Tambores de la Confraria de Fàtima, el grup de Percussió Protons, l’espectacle itinerant Ghost skulls, de la companyia Alea Teatre i la carrossa del Rei i la Reina Carnestoltes de l’Agrupament Escolta La Flama.

El diumenge 27 de febrer, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, s’ha dut a terme una cercavila de disfresses i l’espectacle infantil Rebombori, amb Roger Canals, una activitat coordinada pel grup Xarxa d’Igualada.