Ja és oficial: L'oci nocturn reobrirà el proper 11 de febrer

Publicada al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/177/2022, de 2 de febrer, per la qual s'estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

El govern ha eliminat la majoria de les mesures de la covid i restriccions a Catalunya i ha anunciat que la reobertura de l’oci nocturn serà l’11 de febrer. 

La majoria de les restriccions i mesures vigents des dels dies previs a Nadal s’han allargat fins al 28 de gener, uns dies després que també s’aixequés el toc de queda a Catalunya. Tot això, segons el govern català, gràcies a la millora de les dades i la vacunació de la tercera dosi.

Així doncs, a més de la desaparició del certificat de la covid per accedir a la restauració, els gimnasos i residències també s’ha recuperat el 100 % d’aforament a la cultura, els gimnasos, els comerços i les instal·lacions esportives. 

Ja no hi ha tampoc limitació de les reunions a 10 persones ni d’aforaments a l’interior de bars i restaurants. Ara, el que té el govern sobre la taula és l’eliminació de les quarantenes a les escoles i garantir la presencialitat dels alumnes que no tinguin cap símptoma. Salut ha eliminat els testos d’antígens gratuïts als escolars companys d’un positiu.

Les mesures s’havien activat de nou per l’increment de casos arran de la sisena onada de covid i la variant òmicron, molt més transmissible que les anteriors. Per això, l’Estat també va establir la mascareta obligatòria en exteriors, que continua vigent