Piera recupera la celebració de la Festa de l'Oli

Durant tot el cap de setmana les persones visitants han pogut gaudir de visites als trulls, degustacions de productes locals i una activitat de recerca del tió

Piera s’ha convertit aquest cap de setmana en un referent de la producció d’oli d’oliva. El municipi ha recuperat la celebració de la Festa de l’Oli amb la voluntat de donar suport a les empreses locals que elaboren aquest producte i potenciar l’oferta oleoturística de la vila. Aquesta edició ha comptat amb diferents propostes com visites als trulls, activitats familiars i degustació de productes locals.

Tant dissabte com diumenge, es van organitzar visites a la finca El Violinista, que van incloure un recorregut per les oliveres de la Finca de Mas Marquet i un tast d’oli novell. Diumenge, el Maset de la Costa va oferir també a les persones visitants la possibilitat de fer una activitat en família per trobar el tió i gaudir d’un tast d’oli acompanyat de pa amb xocolata.

La proposta que va tenir més èxit va ser, sens dubte, la visita als trulls de Piera. Van participar-hi molts pierencs i pierenques però també veïns i veïnes de poblacions de l’entorn. Durant tot el diumenge al matí, els trulls es van obrir a la ciutadania per tal de donar a conèixer el procés d’elaboració de l’oli des dels seus orígens. En finalitzar la visita, les persones participants van poder degustar el seu oli novell.