Els Pastorets a la comarca

Els Pastorets d’Igualada, de la mà del Grup de Teatre Esbart Igualadí, posen en escena aquest espectacle de Folch i Torres a la ciutat d’Igualada.

Més de 100 persones fan possible la posta en escena d’aquesta tradició nadalenca tant nostra. Un espectacle ple de color, música i efectes, que enamora a petits i a grans.

La particularitat dels Pastorets d’Igualada fa que esdevinguin diferents en alguns aspectes, com per exemple el sentiment d’identitat. En l’espectacle, s’hi incorporen decorats que simulen diferents espais de la comarca, com per exemple Montserrat, i és una pràctica que aquests darrers anys s’està volent potenciar des de l’organització, per reivindicar el sentiment anoienc.

Les representacions es faran en un format adaptat en motiu de la Covid-19. Consulteu tota la informació actualitzada a la web oficial dels organitzadors.

www.elspastorets.com

 

Els Pastorets de Calaf representen la tradició ininterrompuda que va d’avis a pares i de pares a fills. El fet que aquesta tradició s’escaigui per Nadal, fa palès l’atmosfera d’intimitat i de calidesa característica d’aquesta època de l’any.

El desembre de l’any 1925 es van representar per primera vegada a Calaf Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres que encara avui es representen al Casal de Calaf. L’any 2016 van complir 90 anys de plena activitat al municipi, i van estrenar una banda sonora pròpia. Els Pastorets de Calaf comptaven ja amb una música original escrita pel prestigiós compositor Mn. Valentí Miserachs i Grau. Amb motiu del 90è aniversari l’any 2015, se li van encarregar els treballs per completar, revisar i adaptar aquesta obra a l’espectacle actual.  La interpretació va anar a càrrec de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i del Cor ARSinNOVA.

Aquest 2021/22 reprenen les actuacions. Pots consulktar-ne els horaris i molta més informació a la seva pròpia web.

www.pastoretsdecalaf.cat

Data: 25/12/2021 fins 16/01/2022