Ampliada l'obligatorietat del certificat COVID a bars i restaurants, gimnasos i residències

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala la decisió de la Generalitat de Catalunya, que estarà vigent del 26 de novembre al 10 de desembre i que es pot prorrogar • El certificat COVID segueix sent obligatori als locals d'oci nocturn i similars, així com banquets, celebracions i actes socials que es facin a hotels i restaurants i on hi hagi balls en recintes tancats

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la decisió de la Generalitat d'ampliar l'obligatorietat del certificat COVID per accedir a l'interior de bars i restaurants, gimnasos (i centres esportius) i residències de gent gran. La mesura estarà en vigor del 26 de novembre fins al 10 de desembre, tot i que el govern català ja ha anunciat que es podria prorrogar si l'evolució de la pandèmia no millora en les properes dates.

El certificat COVID s'ha de mostrar acompanyat del DNI. De moment, queden exclosos d'aquesta mesura els centres comercials i els equipaments culturals com cinemes o teatres.

A banda d'aquesta mesura, segueixen vigents les següents restriccions:

• Aforament limitat al 80% a l'interior dels locals d'oci nocturn i similars (amb presentació obligatòria de certificat COVID i ús de la mascareta mentre no s'està consumint)

• Cal presentar certificat COVID per accedir a banquets, celebracions i actes socials que es facin a hotels i restaurants i on hi hagi balls en recintes tancats

• Prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 i les 6h de la matinada

• Prohibit vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22h i les 6h

 

Les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat de continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19:

• Utilitzar correctament la mascareta (tapant nas i boca) als llocs d'ús obligatori

• Mantenir la distància de seguretat entre persones sempre que sigui possible

• Aplicar les mesures higièniques (rentat de mans, ventilació d'espais, etc)