L'AJUNTAMENT D'IGUALADA FINALITZA L'ENJARDINAMENT DEL PARC CENTRAL I ANUNCIA LA CONSTRUCCIÓ D'UN QUIOSC DE VINS I TAPES AMB SERVEI DE LAVABOS

La insta·lació serà desmuntable i tindrà una concessió de deu anys
 
Davant les consultes fetes per diferents associats, el Gremi manifesta que desconeixia, fins a la publicació de la noticia a la web de l'Ajuntament, l'existència de la concesió
 
 

 

L’ajuntament d’Igualada està ultimant els treballs d’enjardinament de la pastilla central del Parc Central d’Igualada que finalitzaran en els propers quinze dies. L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells ha posat en valor aquesta aposta per “mantenir la biodiversitat al parc, en consonància amb la voluntat d’Igualada de ser una biophilic city que integra la natura”.

Un cop finalitzi aquest enjardinament s’iniciarà la construcció d’un carril bici que anirà en paral·lel al costat de la nova zona enjardinada i que ocuparà la pastilla central del parc. En els propers anys està previst que el carril bici connecti amb la part del parc que hi ha a tocar de l’Hospital Universitari d’Igualada per tal que el carril arribi fins a aquest equipament sanitari.

Paral·lelament, l’alcalde d’Igualada ha anunciat que en els propers quinze dies també s’iniciarà la col·locació d’un quiosc de vins i tapes amb servei de lavabos, adaptats i públics, al mateix parc. La construcció serà desmuntable i tindrà una concessió inicial per deu anys. Castells ha destacat el fet que la “construcció no afectarà al parc i podrà retirar-se, si cal en un futur, per deixar l’espai tal i com estava.

La instal·lació estarà situada al xamfrà entre els carrers d’Itàlia i l’avinguda Catalunya, ocuparà una superfície de 400m2. L’ajuntament també ha acordat, amb la concessió d’aquest espai que tindrà un cost de 188.250€, un pagament de 18.000€ anuals en concepte de manteniment del parc durant els propers deu anys.

Marc Castells ha explicat que amb aquesta nova construcció “es consolida el Parc Central com un punt de trobada dels Igualadins i Igualadines, fent-hi molt més atractiva la seva estada”. L’alcalde ha explicat també que amb la nova instal·lació es dota el parc de lavabos adaptats, cobrint una necessitat molt demandada per part dels usuaris del Parc Central.

Amb aquestes millores s’arribarà a la penúltima fase de millora del Parc Central. El punt i final el posaran els nens i nenes que formen el Consell dels Infants que col·locaran 30 caixes niu a 30 pins del parc per consolidar l’espai com un epicentre natural i ple de biodiversitat a Igualada.