Flexibilització de les mesures de restricció antiCOVID des del 26 d'abril

El Procicat ha decidit aixecar el confinament comarcal, que estava vigent des del passat 9 d'abril • La relaxació de les mesures inclou, entre d'altres, l'obertura dels locals de restauració dels centres comercials i la tornada a les classes presencials dels alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius • També desapareix el límit de metres quadrats oberts al sector comercial i s'obren els espais infantils i lúdics amb un aforament del 30%

Després de la reunió mantinguda pel Procicat (comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya) el passat dijous 22 d'abril, la Generalitat de Catalunya va anunciar que es flexibilitzen algunes de les mesures de lluita contra la pandèmia de la Covid-19 des del 26 d'abril. Els responsables del govern català ja havien avançat la setmana passada que es podrien prendre mesures de relaxació o “desescalada” (adreçades sobretot als sectors més afectats per la crisi derivada per la pandèmia). Les mesures estaran vigents, en principi, fins al 3 de maig.

Finalment, entre les mesures més destacades es troba l'aixecament del confinament perimetral comarcal. A la pràctica, la Generalitat permet la mobilitat per tot Catalunya des del dia 26, sense limitacions per comarques, vegueries ni regions sanitàries, ni obligació de desplaçar-se únicament amb membres de la mateixa bombolla convivencial.

El confinament comarcal estava vigent des del passat 9 d'abril, quan es va recuperar després de la Setmana Santa, moment en que sí que estava permesa la mobilitat pel territori català sempre que fos amb les persones de la bombolla de convivència.

Una altra mesura d'aquesta “desescalada” anunciada pel govern català és la reobertura al públic dels locals de restauració dels centres comercials, que portaven mesos tancats. Ara, bars i restaurants de les grans superfícies poden obrir des del 26 d'abril amb el mateix horari que la resta de locals de restauració (de 7.30 a 17 hores de forma ininterrompuda, tots els dies de la setmana).

Al sector comercial també hi ha canvis: es manté la limitació del 30% d'aforament, però desapareix el límit de superfície (fins ara era de 800 metres quadrats) a les botigues de gran tamany.

Les mesures anunciades per la Generalitat també inclouen la tornada a la presencialitat de les classes dels alumnes de Batxillerat i dels Cicles Formatius.

Les activitats esportives, religioses i civils passen del 30 al 50% d'aforament.

Pel que fa als espais infantils lúdics, poden obrir amb un 30% d'aforament, però sense poder utilitzar serveis de restauració (en cas que l'espai en tingui).

Segueix vigent el toc de queda nocturn diari a tot el territori (prohibit circular pels carrers sense motiu justificat entre les 22h de la nit i les 6h del matí cap dia de la setmana).

Es manté la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials, però ja no caldrà que siguin de dues bombolles diferents; a partir d'ara no hi ha limitació de bombolles. La Generalitat ha demanat un cop més que les trobades es facin principalment a l'aire lliure, evitant els espais tancats i limitant les visites a les persones més vulnerables.

 

+INFO: Mesures (web Generalitat)