Es constitueix l'Associació de Productors de la Conca com a membres del Parc Agrari de la Conca d'Òdena

És un dels quatre nodes que formen part del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, una eina de dinamització social i econòmica basada la producció agroalimentària local i la posada en valor del territori

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena es presenta en societat amb l’objectiu de poder iniciar l’activitat al llarg de la primavera com a membres del Parc Agrari de la Conca d’Òdena que va presentar-se fa dues setmanes. El darrer trimestre del 2020 es van redactar els estatuts de l’associació, i va tenir lloc l’assemblea constituent. Un dels primers reptes és donar a conèixer el sector, posar en valor la seva tasca com a gestors del territori i preservadors dels paisatges, i mostrar que sector primari també és sinònim d’economia.

Actualment en formen part 28 agricultors i ramaders, que representen la transversalitat de models productius, organitzatius, i d’activitat existents en l’agricultura i ramaderia de la zona, essent aquesta diversitat i transversalitat un dels elements més destacables. En formen part des de petits productors que venen directament al consumidor final fins a pagesos cerealistes que conreen grans extensions de terra; pagesos que venen cistelles ecològiques de verdura però també d’altres que duen camions cap a Mercabarna; productors de formatges de cabra juntament amb ramaders de sector porcí. És partir d’aquesta diversitat, i amb la voluntat d’avançar vers l’horitzó comú de fer del sector un motor econòmic i font de benestar, i sempre des d’una mirada sostenible vers el territori, que es definirà el pla d’actuacions realitzar a curt, mig i llarg termini. 

La junta està formada per 13 membres de l’associació i la presidenta n’és Sònia Torra, del Molí d’Oli de Cal Gibert. Es tracta d’una entitat oberta a tots els productors dels 15 municipis que conformen el Parc Agrari de la Conca d’Òdena i també a tots els de la seva l’àrea d’influència, sigui quina sigui la seva activitat agrícola o ramadera, i tinguin o no ara mateix venda de producte a consumidor final. Conviden a tothom a formar-ne part, i incrementar així la diversitat de producte local que, a través del Parc Agrari, es pugui oferir al consumidor final. Tothom que desitgi sumar-s’hi, pot contactar a través del correu productorsconcaodena@gmail.com

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre nodes que formen el Parc Agrari de la Conca d’Òdena, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic, i l’administració local. Aquest projecte neix amb la voluntat de ser una eina de dinamització social i econòmica que posi en valor el territori i totes les activitats que s’hi desenvolupen; i en el qual el sector primari hi té un paper fonamental. El Parc Agrari compta amb la participació i suport dels ajuntaments del 15 municipis de la Conca d’Òdena que en formen part,  del Consell Comarcal de l’Anoia, de la Diputació de Barcelona i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.