L'ALCALDE, MARC CASTELLS, DEMANA A LA GENERALITAT UN PERÍMETRE COMARCAL QUE PERMETI LA MOBILITAT INTERNA ENTRE ELS MUNICIPIS DE L'ANOIA

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha demanat formalment als departaments de Salut i d’Interior que la Generalitat contempli la creació d’un perímetre comarcal que permeti que tota la gent dels pobles de l’Anoia puguin venir a la capital, que és on tenen els serveis. Castells ha considerat que el Govern ha de tenir aquesta sensibilitat en les comarques que actualment es troben en una situació. “Quan vam estar malament, la gent d’Igualada i de la Conca ens vam sacrificar i vam estar confinats; potser toca que la Generalitat, ara que la situació és bona, pugui gestionar aquest perímetre que permeti venir a tota la gent dels pobles petits de la comarca i no patim la reducció de mobilitat interna de la comarca, que en aquest moment ens tenalla”.

L’alcalde ha fet pública aquesta sol·licitud en la compareixença informativa d’aquest dimecres, després d’explicar que “les dades sanitàries segueixen millorant, malgrat que segueixen no sent bones”. Les dades que gestiona el Departament de Salut indiquen que, en el cas d’Igualada, el risc de rebrot, que dimarts estava a 277, aquest dimecres ha baixat a 263, tot i que hauria d’estar per sota de 100, mentre que el risc de transmissió aquest dimecres té un índex de 0,86, mentre dimarts era de 0,90. Pel que fa a l’Hospital Universitari d’Igualada, aquest dimecres tenia 25 persones ingressades a planta i 6 persones més ingressades a la UCI amb positiu de Covid. Castells ha destacat que aquestes dades indiquen que l’Anoia aés ara mateix la comarca amb la quarta millor situació epidemiològica de Catalunya.