La restauració a l'Anoia demana més concreció i laxitud en les mesures de desescalada

El Govern ha fixat que a partir del 23 de novembre hi haurà el primer tram de desescalada després de la segona onada de COVID-19. Un tram on reobren els establiments de restauració, els espais culturals o els gimnassos, però amb limitacions. Unes limitacions -30% d'ocupació a l'interior i a les terrasses-, que provoquen la confusió dels diversos sectors. 

El dilluns vinent tornarà als nostres carrers la imatge de les taules i les cadires, de les terrasses. Si no hi ha cap canvi de darrera hora. Perquè el sector de la restauració de l'Anoia lamenta "la manca d'informació" de les administracions en aquesta desescalada i en conèixer els detalls. Joan Boix, membre de la junta del Gremi de Restauració, donava suport a les paraules del batlle Marc Castells que demanava que el Govern "s'aclareixi" i que la situació és de "desconcert". Boix demana "una desescalada assimètrica" i que tot i que les noves mesures "són un avenç important" però adverteix que "la restauració està molt tocada" i que no "s'actuï sense tenir en compte al sector".

Segons el que és també president de l'Associació Comercial Nou Centre, "cal adequar la realitat epidemiològica a la realitat econòmica" i posa l'exemple de Madrid on s'ha mantingut l'activitat de restauració. Creu que "les mesures de desescalada es poden adequar al risc de transmissió, que ara és més baix". Espera que s'estableixi un fil de comunicació amb el Govern que permeti més consens pel que fa a les mesures.

El portaveu de Vadefoodies, Joan Fontanella, exposa que "en la situació que tenim, la sort ha estat que la gent ha entès el moment i ha fet una aposta pels restauradors, encara que fos en el format 'take away'. En el meu cas -el restaurant Bitok- el producte ja ho permet, però hi ha hagut una acceptació molt alta a tota la ciutat amb els negocis que ho han començat a fer". 

Fontanella espera que hi hagi "més laxitud" amb les terrasses i que l'administració espanyola i de la Generalitat "clarifiqui més les coses". Pel que fa a l'Ajuntament d'Igualada, creu que ha tingut una actitud més positiva envers el sector. En el cas de Bitok, l'interior és molt petit "i treurem poc profit de la normativa del 30%. La majoria de restaurants d'Igualada els locals són petits per dins. Haurem de mirar d'esprémer el màxim les possibilitats de les terrasses". 

Opina que vénen mesos difícils "també per als negocis grans, perquè no hi haurà sopars d'empresa. Serà un Nadal complicat. Crec que la ciutadania està recolzant els bars i restaurants d'Igualada, amb les opcions que hi ha de 'take away', però el contacte directe amb el client també és important". En el primer confinament, Bitok ja va fer una aposta per les comandes digitals. 

<a data-cke-saved-href="http://El dilluns vinent tornarà als nostres carrers la imatge de les taules i les cadires, de les terrasses. Si no hi ha cap canvi de darrera hora. Perquè el sector de la restauració de l'Anoia lamenta " href="http://El dilluns vinent tornarà als nostres carrers la imatge de les taules i les cadires, de les terrasses. Si no hi ha cap canvi de darrera hora. Perquè el sector de la restauració de l'Anoia lamenta " la="" manca="" d'informació"="" de="" les="" administracions="" en="" aquesta="" desescalada="" i="" conèixer="" els="" detalls.="" joan="" boix,="" membre="" junta="" del="" gremi="" restauració,="" donava="" suport="" a="" paraules="" batlle="" marc="" castells="" que="" demanava="" el="" govern="" "s'aclareixi"="" situació="" és="" "desconcert".="" boix="" demana="" "una="" assimètrica"="" tot="" noves="" mesures="" "són="" un="" avenç="" important"="" però="" adverteix="" "la="" restauració="" està="" molt="" tocada"="" no="" "s'actuï="" sense="" tenir="" compte="" al="" sector".="" segons="" també="" president="" l'associació="" comercial="" nou="" centre,="" "cal="" adequar="" realitat="" epidemiològica="" econòmica"="" posa="" l'exemple="" madrid="" on="" s'ha="" mantingut="" l'activitat="" restauració.="" creu="" "les="" es="" poden="" risc="" transmissió,="" ara="" més="" baix".="" espera="" s'estableixi="" fil="" comunicació="" amb="" permeti="" consens="" pel="" fa="" mesures.="" portaveu="" vadefoodies,="" fontanella,="" exposa="" "en="" tenim,="" sort="" ha="" estat="" gent="" entès="" moment="" fet="" una="" aposta="" pels="" restauradors,="" encara="" fos="" format="" 'take="" away'.="" meu="" cas="" -el="" restaurant="" bitok-="" producte="" ja="" ho="" permet,="" hi="" hagut="" acceptació="" alta="" tota="" ciutat="" negocis="" han="" començat="" fer".="" fontanella="" hagi="" "més="" laxitud"="" terrasses="" l'administració="" espanyola="" generalitat="" "clarifiqui="" coses".="" l'ajuntament="" d'igualada,="" tingut="" actitud="" positiva="" envers="" sector.="" bitok,="" l'interior="" petit="" "i="" treurem="" poc="" profit="" normativa="" 30%.="" majoria="" restaurants="" d'igualada="" locals="" són="" petits="" per="" dins.="" haurem="" mirar="" d'esprémer="" màxim="" possibilitats="" terrasses".="" opina="" vénen="" mesos="" difícils="" "també="" als="" grans,="" perquè="" haurà="" sopars="" d'empresa.="" serà="" nadal="" complicat.="" crec="" ciutadania="" recolzant="" bars="" opcions="" away',="" contacte="" directe="" client="" important".="" primer="" confinament,="" bitok="" va="" fer="" comandes="" digitals."="">Article publicat a Anoia Diari 

<a data-cke-saved-href="http://El dilluns vinent tornarà als nostres carrers la imatge de les taules i les cadires, de les terrasses. Si no hi ha cap canvi de darrera hora. Perquè el sector de la restauració de l'Anoia lamenta " href="http://El dilluns vinent tornarà als nostres carrers la imatge de les taules i les cadires, de les terrasses. Si no hi ha cap canvi de darrera hora. Perquè el sector de la restauració de l'Anoia lamenta " la="" manca="" d'informació"="" de="" les="" administracions="" en="" aquesta="" desescalada="" i="" conèixer="" els="" detalls.="" joan="" boix,="" membre="" junta="" del="" gremi="" restauració,="" donava="" suport="" a="" paraules="" batlle="" marc="" castells="" que="" demanava="" el="" govern="" "s'aclareixi"="" situació="" és="" "desconcert".="" boix="" demana="" "una="" assimètrica"="" tot="" noves="" mesures="" "són="" un="" avenç="" important"="" però="" adverteix="" "la="" restauració="" està="" molt="" tocada"="" no="" "s'actuï="" sense="" tenir="" compte="" al="" sector".="" segons="" també="" president="" l'associació="" comercial="" nou="" centre,="" "cal="" adequar="" realitat="" epidemiològica="" econòmica"="" posa="" l'exemple="" madrid="" on="" s'ha="" mantingut="" l'activitat="" restauració.="" creu="" "les="" es="" poden="" risc="" transmissió,="" ara="" més="" baix".="" espera="" s'estableixi="" fil="" comunicació="" amb="" permeti="" consens="" pel="" fa="" mesures.="" portaveu="" vadefoodies,="" fontanella,="" exposa="" "en="" tenim,="" sort="" ha="" estat="" gent="" entès="" moment="" fet="" una="" aposta="" pels="" restauradors,="" encara="" fos="" format="" 'take="" away'.="" meu="" cas="" -el="" restaurant="" bitok-="" producte="" ja="" ho="" permet,="" hi="" hagut="" acceptació="" alta="" tota="" ciutat="" negocis="" han="" començat="" fer".="" fontanella="" hagi="" "més="" laxitud"="" terrasses="" l'administració="" espanyola="" generalitat="" "clarifiqui="" coses".="" l'ajuntament="" d'igualada,="" tingut="" actitud="" positiva="" envers="" sector.="" bitok,="" l'interior="" petit="" "i="" treurem="" poc="" profit="" normativa="" 30%.="" majoria="" restaurants="" d'igualada="" locals="" són="" petits="" per="" dins.="" haurem="" mirar="" d'esprémer="" màxim="" possibilitats="" terrasses".="" opina="" vénen="" mesos="" difícils="" "també="" als="" grans,="" perquè="" haurà="" sopars="" d'empresa.="" serà="" nadal="" complicat.="" crec="" ciutadania="" recolzant="" bars="" opcions="" away',="" contacte="" directe="" client="" important".="" primer="" confinament,="" bitok="" va="" fer="" comandes="" digitals."="">