La VolCat torna a Igualada

La capital de l’Anoia acollirà aquest cap de setmana,10 i 11 d’octubre, la VolCat, Gran Premi Diputació de Barcelona, que és la cursa de bicicleta de muntanya més antiga d’Espanya i una de les més antigues a Europa. La crisi sanitària ha obligat enguany a organitzar una versió reduïda de la prova, a la qual assistirà, en representació de la Diputació, el diputat d'Esports, David Escudé, que participarà en el lliurament de premis.

Igualada serà la seu central d’aquesta prova per etapes, que transcorre per una regió plena de senders, amb corriols, recorreguts divertits i dissenys variats. 

Versió reduïda de la VolCat per la COVID-19

La pandèmia va evitar que la VolCat arribés fidel a la seva cita de cada any amb la Setmana Santa. Llavors es va decidir d'ajornar-la per quan les mesures sanitàries permetessin fer-la, ni que fos en condicions molt diferents de les de cada any. Així, una zona tan castigada per la primera onada de coronavirus com va ser la del voltant d’Igualada es vestirà aquest cap de setmana de ciclisme amb una versió reduïda de la prova, amb menys dies, menys quilòmetres i sense tanta participació internacional, però amb moltes ganes d’oferir un bon espectacle.

Un gran ventall de favorits

La VolCat 2020 es disputa amb un gran ventall de favorits per alçar-se amb el títol de la clàssica del Mountain Bike En la present edició, l'objectiu serà completar els 114Km i 2.900m+, tant per als bikers PRO com aquells OPEN que busquen superar-se a ells mateixos.

En categoria masculina trobem noms com Francesc Guerra (Buff Scott MTB Team), Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling Team) o els tres ciclistes del TBellès-BMC-Iguña by Kala, Guillem Muñoz, Roberto Bou i Guillem Cassú. 

En categoria femenina, la guanyadora del 2017, Clàudia Galícia (Megamo Factory Team), vol revalidar la seva victòria. Davant tindrà corredores del nivell de Meritxell Figueras (MMR Factory Racing Team), que arriba després de competir a les Copes del Món de Nove Mesto; Arantxa Salvadó (Liv Cycling) o Olga Echenique (TBellès-BMC-Iguña by Kala).