Marketplaces: per triar i remenar! I vendre!

La pandèmia per COVID19 ha transformat per complet l’escenari dels sectors del comerç, la restauració i l’hostaleria. En tan sols dos mesos, la que es presentava com una prou bona campanya per aquest 2020, les regles del joc han canviat per complet: ens trobem davant d’una situació sense precedents que ens està obligant a canviar hàbits i maneres de fer, tant dels consumidors com dels propietaris.

Abans simplement ens premiàvem i celebràvem els nostres aniversaris anant a un restaurant o comprant-nos unes sabates o un jersei. Avui, això continua sent així, però portem el fre de mà posat a l’accelerador davant la possibilitat d’un temut “rebrot” després de la “nova normalitat”.

Aquesta situació, però, l’hem de veure com una oportunitat per accelerar aquella posada al dia que com a responsables d’un negoci anàvem posposant, perquè “ja anàvem bé com estàvem”. Però ara cal estar previnguts, obrir noves vies de comunicació amb els nostres clients davant la possibilitat d’una nova època complexa com la dels darrers mesos.

“Sembla que la tecnologia ha arribat i no té cap intenció de marxar…”

Des de GourmeTIC by SERHS volem ajudar als sectors del comerç i l’hostaleria a fer que aquesta necessitat no esdevingui un maldecap. Com a professionals, assessorem de quines poden ser les solucions més econòmiques i eficients per a fer créixer el negoci, ja sigui estalviant despeses o augmentant els beneficis. A més, arran de la pandèmia, molts clients ja han provat els beneficis de les eines digitals, i ara, com a empresaris, és el moment per a fer el pas.

Marketplaces: per triar i remenar! I vendre!

Entre aquestes propostes us aconsellem algunes propostes que us faran incrementar els vostres clients, amb la mínima inversió. Una d’elles són els marketplaces: plataformes de venda online, aparadors digitals on els usuaris i clients poden trobar qualsevol producte que vulguin, en qualsevol moment, i des de qualsevol lloc. En els àmbits més generalistes podríem dir que Amazon, Google Shopping o eBay són marketplaces on podem comprar i vendre de tot. En els sector de l’hostaleria, podríem apuntar noms com Glovo, Just Eat, Uber Eats, o Deliveroo.

Només per enumerar alguns dels beneficis d’aquestes plataformes:

  • Augment de clients: sens dubte el benefici més destacable, ja que el trànsit de les teves comandes augmenta. Els teus ingressos pateixen un gran increment, dobles les comandes amb els clients que t’arriben des de les aplicacions que fan venda creuada on line o de menjar a domicili o per emportar.

  • Estalvi de costos de personal i de local: d’aquesta manera pots abaratir els preus d’aquest tipus de menjar atraient públics nous. A més, no segmentarás teu públic per com estigui ambientat teu negoci.

  • Comandes i reserves en un sol clic: les comandes es gestionen gairebé soles, i el teu negoci només intervé a l’hora de preparar-lo.

  • Major feedback: en moltes d’aquestes aplicacions pregunten al client quan rep la comanda la seva opinió, el que fa que l’índex de resposta sigui molt més elevat.

  • Cal tenir en compte que abans de la pandèmia del COVID19, s’estimava que amb aquests serveis d’enviament a domicili podien incrementar la facturació d’un local de restauració entre un 15% i un 20%, depenent del negoci. En els darrers mesos, aquesta xifra ha suposat, com a mínim, la possibilitat de molts restauradors de poder seguir actius i complir amb les normatives sanitàries.

Però un dels grans handicaps d’aquestes grans plataformes, és que sovint els costos són exagerats i els petits comerciants o restauradors no poden embrancar-se en fer grans inversions d’entrada. Cal tenir en compte que les plataformes més exteses tenen unes comissions d’entre el 30 i el 40% sobre les comandes.

Solucions marketplaces GourmeTIC by SERHS

Des de GourmeTIC by SERHS us proposem dues eines alternatives per a fer comandes i reserves pel mòbil i whatsapp a través de marketplaces que compten amb geolocalització. I amb la menor comissió del mercat!!

 

Aarim comandes per mobil restaurant

Aarim, comandes restaurant pel mobil

Aarim és l’assistent virtual que t’ajuda a comprar per Whatsapp. Ideal per a comerços i restauració:

– Accés ràpid per part del client.

– Sense desplaçaments.

– Pagament al lliurament de la comanda.

– Sense costos fixes pel propietari.

– Sense haver de descarregar cap APP.

10 % per comanda

Sense inversió inicial!

 

mr. noow comandes per mòbil

mr. noow comandes per mòbil

Mr. Noow és un dels marketplaces de restauració amb més projecció del mercat! El client escull restaurant, fa la seva comanda i paga al moment a través de l’aplicació. Sense esperes. Perquè el temps dels teus clients és el més important.

– Aplicació intuïtiva i visual

– Automatitza comunicacions i plans de fidelització de clients.

– El teu client fa la comanda i paga a l’aplicació.

– App disponible per a iOs i Android.

8 % per comanda (descompte especial FIHRT)

+ 60 € configuració inicial

Consells per triomfar en els marketplaces de Delivery i Take Away

Per acabar, us deixem uns consells per tenir èxit en el sistema de marketplaces en els sector de la restauració:

  • Plats fàcils: opta per plats rendibles i fàcils de preparar perquè la comanda no es retardi.

  • Preus rodons: no tindràs problemes amb el canvi.

  • Elaboració curta i àgil: als clients no ens entusiasma tenir el menjar ja preparat de fa estona per menjar-lo a casa. Ens agrada saber que algú l’està elaborant, per la qual cosa és millor optar per plats d’elaboració curta i àgil, però que es noti que s’han realitzat al moment.

  • Moltes possibilitats per escollir: ofereix la possibilitat d’escollir un menú tancat amb beguda, sense beguda i també plats solts. Com més es pugui triar, més probabilitat d’agradar a tots.

  • Empaquetat: el packaging ha de ser atractiu i funcional (resistent i que també mantingui el menjar a la seva temperatura el major temps possible), però que el sense que el preu ens faci minvar els beneficis.

GourmeTIC, tecnologia per a restauració

Vols que t’ajudem amb la tecnologia del teu bar, restaurant o hotel? 

GourmeTIC by SERHS

Mira tot el que podem fer per tu a la nostra Botiga online o contacta’ns a gourmetic@serhs.com.