Una trentena de globus s'enlairen en l'European Balloon Festival més solidari

L'European Balloon Festival arrenca amb un eslògan eloqüent: 'Amunt Igualada' i només dues jornades (la d'aquest dissabte al matí serà la de cloenda).

Més de 30 globus aerostàtics prenien part d'un vol inaugural en el qual portaven com a viatgers dins la cistella trenta-cinc professionals de diferents equipaments sociosanitaris d'Igualada: l'Hospital d'Igualada, els Centres d'Atenció Primària CAP Nord i CAP Igualada Urbà, la Residència Pare Vilaseca, l'Asil del Sant Crist, la Residència Igualada i la Clínica Sant Josep. L'organització del festival ha volgut agrair així la tasca dels sanitaris durant la pandèmia que va assetjar amb especial duresa la Conca d'Òdena.

Donaven el tret de sortida el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el batlle d'Igualada, Marc Castells. Part dels globus s'han enlairat des de la façana mateix de l'Hospital d'Igualada, i d'altres ho han fet des del camp de vol lateral de l'edifici. Tot i el cel ennuvolat, finalment les condicions meteorològiques han permès l'enlairament, i la direcció del vent ha fet que els globus sobrevolessin el nucli urbà.

Castells comentava que "fem un European Balloon Festival diferent perquè s'ha buscat garantir la seguretat de tothom". El conseller Calvet apuntava que "avui enviem al món un
missatge molt clar de resistència, d'il·lusió, de saber-nos adaptar a les circumstàncies i alhora d'homenatge a totes aquelles persones que van gestionar la crisi sanitària amb eficiència i amb rigor". Tenia un record també per les víctimes del coronavirus: "hem patit molt però hem de continuar treballant per enlairar-nos, aquest és el missatge que ens dóna Igualada."