Setmana Bio 2020

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en què se celebraran tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, de manera presencial i virtual, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població

Igual que en les darreres edicions, enguany també es preveu la confecció d’un programa d’activitats molt variat a proposta d’entitats i persones interessades a organitzar-ne i oferir-ne

DARP
Setmana Bio 2020

 

 

Del 17 al 25 d’octubre, se celebrarà la vuitena edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya a càrrec dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació i Territori i Sostenibilitat.

 

Com ja és habitual en cada edició, a partir d’avui s’obre la fase prèvia de la Setmana Bio, durant la qual totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològiques poden organitzar activitats per nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població, sempre dins de l’objectiu global d’informar i difondre la producció i alimentació ecològiques. Per facilitar l’organització, les activitats del programa s’agrupen en 5 famílies:

  • Visites a operadors ecològics
  • Activitats comercials
  • Activitats de divulgació
  • Activitats gastronòmiques
  • Setmana Bio a l’escola.

 

L’objectiu és que productors i elaboradors de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc., puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.

 

Totes les activitats relacionades amb la comunitat educativa s’agruparan en la Setmana Bio a l’escola, que tindrà com a objectiu donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques a la comunitat educativa, tant a l’alumnat com a les famílies. Durant la Setmana Bio, també es lliuraran els guardons del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de l’edició d’enguany, per als quals es poden presentar candidatures fins al propvinent 24 de juliol.

 

La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa. Enguany, s’ha actualitzat el disseny d’aquesta pàgina per millorar i facilitar la seva operativa tant per als organitzadors de les activitats, en la fase actual, com per a qualsevol persona interessada a participar en alguna activitat, en la pròxima fase, un cop hi hagi el programa d’activitats d’enguany.

 

Una altra novetat que incorpora la pàgina web és un nou apartat amb recursos en línia, que permetrà realitzar una sèrie d’activitats virtuals a la carta i també oferirà recursos d’interès relacionats amb la divulgació de la producció ecològica i el consum d’aliments ecològics.

 

Així doncs, totes les persones interessades a organitzar activitats han de fer-ho a través de la pàgina web setmanabio.cat, que des del dia 5 de juny ja permet l’entrada de propostes al programa. El període d’inscripcions serà fins al 2 d’octubre. A la pàgina, es pot trobar tota la informació relativa als diferents tipus d’activitats que es poden organitzar, i també les condicions, el formulari d’inscripció i el material gràfic que es pot descarregar i utilitzar per a la promoció i senyalització de les activitats.

Trobareu més informació a la pàgina web: http://setmanabio.cat o bé adreçant-vos al contacte: info@setmanabio.cat