EL PRESIDENT QUIM TORRA ANUNCIA, A IGUALADA, LES PRIMERES MESURES PER A LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA DE LA CONCA D'ÒDENA

La Generalitat destina 1,5 milions d’euros per ajudar el sector comercial i de serveis de la Conca
 
El Govern també aportarà 2 milions per a la construcció del campus universitari de Ciències de la Salut i un increment de 500.000 euros en el suport als estudis universitaris de la UdL a Igualada
 
El president també ha anunciat que l’Hospital d’Igualada serà ben aviat hospital universitari
 
En la propera convocatòria d’ajuts a la indústria s’introduirà un criteri territorial per compensar el major impacte patit pels municipis de la Conca d’Òdena
 
El GHITA ha estat present a la trobada
 
 
 
 

 

 

 

 

 

El MH Preident de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest dilluns l’Ajuntament d’Igualada per mantenir diverses reunions i avaluar les repercussions de l’episodi de Covid-19 a la Conca d’Òdena, atesa la especial incidència que va provocar el confinament perimetral dels quatre municipis. La primera trobada ha estat, precisament, amb els alcaldes i alcaldesses dels set ajuntaments de la Conca.

Seguidament, s’han incorporat a la trobada la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, i els representants dels agents socieoconòmics que s’han integrat a l’Aliança per la Conca: Fira d’Igualada, Unió Empresarial de l’Anoia, Delegació a l’Anoia de la Cambra de Comerç, CCOO, UGT, Igualada Comerç, GHITA, Associació Mercat de la Masuca, Asssociació Nou Centre d’Igualada, Unió d’Establiments de Comerç de Santa Margarida de Montbnui i Associació de Comerç de Vilanova del Camí.

                          

Un cop acabada aquesta reunió, el president, Quim Torra, i l’alcalde, Marc Castells, han mantingut també una trobada amb representants del Consorci Sanitari de l’Anoia. Hi ha assistit Ferran Garcia, gerent del CSA, Joan Miquel Carbonell, director assistencial, Tijana Postic, directora d’infermeria, Meritxell Bros, directora econòmica-financera, Janina Marsol, cap d’atenció al ciutadà, Carme Busqué, cap de control de gestió, i Olga Font, cap del gabinet tècnic.

Un cop acabades les trobades, el President Torra, l’alcalde Castells i la consellera Chacón n’han fet la valoració davant dels mitjans de comunicació. Castells ha destacat que “sortim contents i esperançats” de les reunions pel fet que el Govern ha presentat ajudes concretes i un pla específic per a la Conca d’Òdena. En aquest sentit, ha remarcat que “si durant aquest episodi, els ciutadans i ciutadanes han ofert la seva millor versió, amb una disciplina exemplar en aquest aïllament i amb una solidaritat sense precedents, avui crec que es donarà també la millor versió de les administracions públiques” i ha indicat que les mesures presentades serviran de “punta de llança pel rellançament d’un territori que, ja abans d’aquest episodi, era un territori d’oportunitats  i que ara destacarà també per ser els primers que se’n surten”.

De la seva banda, el president Quim Torra ha agraït l’esforç dels set alcaldes per liderar els municipis en uns moments tan difícils: “us vull agrair que hàgiu estat la veu dels vostres veïns, dels vostres treballadors, dels empresaris, de l’hospital”. També ha agraït a la ciutadania de la Conca per l’extraordinari exercici de solidaritat i de compromís cívic: “ha estat un sacrifici immens i us vull dedicar unes paraules d’agraïment per haver-nos ajudat a tot el país”.

La visitat del president Torra a Igualada ha finalitzat a la seu d’Apinas, on ha mantingut una trobada amb el gerent, Jordi Aymamí, la directora de la residència dels Prats de Rei, Emma Fillat, i 18 treballadors de l’entitat.

Subvencions i ajuts concrets en l’àmbit comercial, industrial i universitari de la Conca d’Òdena

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera Àngels Chacón han presentat als alcaldes i alcaldesses i als agents socioeconòmics de la Conca d’Òdena les primeres mesures concretes per a la reactivació d’aquet territori. La primera és una subvenció d’1,5 milions d’euros a la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena destinats al sector del comerç i de serveis.

La segona mesura és l’aportació de 2 milions d’euros per al conveni amb l’Ajuntament d’Igualada per a la construcció d’un nou edifici destinat a acollir el futur campus de Ciències de la Salut en el solar de l’antic hospital, a costat mateix del Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4DHealth. Cal recordar que aquest projecte és una aposta estratègica de l’Ajuntament d’Igualada i de la Universitat de Lleida per consolidar la ciutat com a pol universitari.

Així mateix, la Generalitat també ha anunciat un increment de 500.000 euros en el contracte-programa de la Universitat de Lleida per als estudis de ciències de la salut que es porten a terme a la capital de l’Anoia.

Torra ha destacat, en aquest sentit, el desig de la Generalitat que Igualada en converteixi en un dels hubs en l’àmbit de la biodemedicina i de les ciències de la salut i ha anunciat que l’Hospital d’Igualada serà ben aviat hospital universitari

I, pel que fa a l’àmbit industrial, el president Torra també ha anunciat que en la propera convocatòria d’ajuts s’introduirà un criteri territorial per compensar el major impacte patit pels municipis de la Conca d’Òdena i del seu entorn, atès que cap altre territori de Catalunya ha vist tan restringida la capacitat d’actuació en l’àmbit industrial arran de l’episodi de Covid-19.

Torra també ha anunciat un pla d’ordenament urbanístic que ha de permetre que 300 hectàrees es puguin destinar a activitats industrials o relacionades amb les noves tecnologies.