La Conca d'Òdena demana que el SOC es reforci per poder tramitar les baixes dels treballadors

L'allau d'ERTO i de baixes laborals generats per la particular situació de la Conca d'Òdena durant les tres setmanes i mitja del confinament perimetral genera ara un estrés afegit per a treballadors i administració. Els governs de la Conca demanen més recursos per poder afrontar l'atenció a aquests treballadors. 

Aquest diumenge, els batlles i batllesses de la Conca van tenir una reunió telemàtica per tractar la situació d'alguns dels treballadors. Entenen que després del que ha costat que l'Estat fes pública una solució per aquests empleats "ara no hi pot haver lentitud en la seva aplicació".Els ajuntaments de la Conca d'Òdena s'adrecen al Departament de Treball per demanar que hi hagi un reforç en el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

De fet, és aquest organisme ha de tramitar les baixes dels treballadors que no van poder acudir als llocs de feina pel confinament perimetral de la Conca d'Òdena. El batlle d'Igualada també va parlar amb la Unió Empresarial de l'Anoia sobre l'aixecament parcial del confinament previst pel govern espanyol. En el cas de la Conca, la festivitat del Sant Crist d’Igualada endarrerirà aquest represa de l'activitat fins dimecres dia 15.