Què passa amb els ciutadans de la conca d'Òdena que no han pogut treballar ni acollir-se a cap baixa laboral pel confinament obligatori?

 

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han explicat actualitzat les dades d’evolució de la COVID-19 a Catalunya i les mesures que es van prenent.

Des del Govern de Catalunya s’ha tornat a demanar al Govern espanyol que doni resposta als treballadors de la conca d’Òdena que del 13 de març fins al 29 de març no van poder treballar, però tampoc van poder-se acollir a cap baixa laboral. La portaveu Budó ha recordat que “estem parlant dels treballadors que viuen fora de la conca d’Òdena i treballen dins, com dels que viuen dins de la Conca d’Òdena i treballen fora. Aquests treballadors no han pogut anar a treballar pel confinament obligatori” i ha lamentat que “no s’han pogut acollir a una baixa mèdica, ni justificació”.

Meritxell Budó ha reclamat que “aquesta situació s’ha de resoldre de la manera més ràpida possible, ja que són milers els treballadors afectats” i que “s’estableixin uns circuits àgils per a les tramitacions que s’hagin de fer”, tal com s’ha resolt amb els treballadors considerats essencial.

Per millorar la situació dels treballadors, els ajuntaments de la conca d’Òdena s’han posat a disposició de la Generalitat. “Hem estat en contacte amb els alcaldes que han posat a disposició els treballadors municipals per ajudar a fer aquestes tramitacions necessàries”, ha explicat la consellera de la Presidència.