L'hospital de campanya de les Comes ja és a punt i la residència de l'antigua mútua, el 10 d'abril

L’Hospital de Campanya ubicat al poliesportiu de les Comes ja és a punt, amb una capacitat d’un centenar de llits, ha explicat avui en roda de premsa l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. “Ara el que farem serà assegurar-lo i tancar-lo, de manera que es tingui a punt si s’ha de fer servir, que esperem que no. Moltes ciutats voldrien ara mateix tenir una instal.lació així”. El batlle també ha indicat que s’espera tenir a punt la residència de l’antiga Mutua Igualadina el proper 10 d’abril.

Una de les demandes que fan els alcaldes de la Conca és poder disposar de material per a les residències de gent gran. “N’hi ha cinc a la Conca i el personal necessita, sobretot, mascaretes i material de protecció, sobretot bates. Tenim constància que aquest material ja és a Catalunya, però no ha arribat aquí. Exigim al departmaent de Treball, Afers Socials i Famílies, que n’és el responsable, que l’enviï de seguida”.

L’alcalde, que ha explicat que ha parlat avui amb el seu homòleg a la ciutat agermanada de Lecco, Virginio Brivio, a la Llombardia italiana i també confinada, interessant-se mutuament per la situació derivada del Coronavirus, ha afegit que “a la Conca continuarem amb el doble confinament fins a nova ordre”.

També ha dit que ha parlat aquest matí amb el Secretari d’Estat de Seguretat Social del govern espanyol, que ha afirmat treballa en un Reial Decret que sorgirà, segurament, del proper Consell de Ministres, en què es tingui en compte la situació dels treballadors que no poden accedir als seus centres de treball fora de la Conca -i viceversa- de manera que tinguin garantits els seus drets laborals de forma retroactiva, és a dir, des de que va entrar en vigor el confinament especial, a les zero hores del passat 13 de març.