Sánchez respon des del BOE al Govern: la Conca d'Òdena seguirà confinada

El Govern de Pedro Sánchez ha fet oficial, a través del BOE, la decisió de mantenir quinze dies més el confinament de la Conca d'Òdena, tot i el rebuig a l'enduriment del tancament que demanava la Generalitat. El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest vespre una resolució que estableix que a partir de les 00 hores d’avui quedarà prorrogat el confinament dels municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, “en els mateixos termes establerts” fins ara.

Des del Govern, tot i que no s'ha acceptat el tancament total que reclamaven, s'ha valorat positivament que sí que es prorrogui el confinament dictat fa quinze dies i que acabava a les 23.59 hores d'aquest vespre. Aquesta àrea continuarà sent l'única confinada a tot l'Estat.

Aquest matí el govern espanyol ha avançat que no acceptava la petició de tancament total i, en ser interrogat al respecte, el responsable d'alertes sanitàries de l'Estat, Fernando Simón, ha posat en dubte l'efectivitat de la mesura de confinament. Tot plegat ha encès les alarmes al Govern i ha provocat una rèplica contundent del conseller Miquel Buch.

En virtut de l'estat d'alerta decretat pel govern espanyol, la Generalitat necessitava l'autorització de l'Estat no només per endurir el confinament, sinó també per allargar-lo quan aquesta nit acabin els quinze dies inicialment decretats.

El govern espanyol ha rebutjat finalment l'enduriment demanat per la Generalitat, però ha acceptat la pròrroga. La resolució del ministeri de Salvador Illa estableix que les mesures incloses en l’ordre anterior es mantindran vigents durant quinze dies naturals a comptar des de les 00 hores d’aquest divendres, i ho faran en les mateixes condicions que fins ara, que afecten la sortida de persones d'aquests quatre municipis.