La Conca d'Òdena entra en fase de confinament total, s'atura l'activitat laboral

La consellera de Salut, Alba Vergés i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han informat aquesta tarda que el confinament a la Conca d’Òdena anirà un pas més enllà. “A la Conca d’Òdena hi ha la ratio de casos més alta del país i ens mostra una possibilitat d’expansió de casos que només es pot tallar quedant-se tothom a casa. S’ha de reduir l’índex de transmissibilitat allà on és més elevat”, ha explicat Vergés. Segons ha explicat el conseller Buch, s’ha entrat en la fase 2 d’aquest confinament i això implicarà “aquestes mesures son molt dràstiques, però son les més necessàries per fer front a l’expansió del virus”. Així doncs, amb aquestes mesures impliquen l’aturada de l’activitat laboral a l’àrea confinada, excepte els serveis essencials.

La consellera de Salut ha afirmat que “hem tingut un augment de casos important, previst. I avui hem acordat allargar el confinament a la Conca d’Òdena. Tothom s’ha de quedar a casa i només mantenint l’activitats per als serveis essencials a la ciutadania”.

Aquesta resolució, això sí, està a l’espera que sigui aprovada pel govern espanyol. El conseller Miquel Buch, però, s’ha mostrat confiat que l’executiu espanyol ha aprovarà, ja que, ha explicat “a Catalunya hi ha un 6,9 morts per cada 100.000 habitants mentre que a la Conca d’Òdena l’índex és de 63,1 per cada 100.000 habitants”. En cas que el govern espanyol l’aprovés, aquest confinament en fase 2 s’allargaria 15 dies més.