disseny=igualada i TIC Anoia s'uneixen per crear material sanitari amb impressores 3D

disseny=igualada i TICAnoia han creat un grup de treball amb l'objectiu d'agrupar professionals i crear material sanitari. Un material que s'imprimeixi en 3D o es pugui fabricar en petits tallers i amb materials disponibles dintre la zona de confinament de la Conca d'Òdena. 

La tecnologia al servei de l'emergència sanitària en plena crisi del coronavirus. Això és el que proposa un col·lectiu, Malla, que reuneix diferents professionals d'Igualada, empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers i particulars. Estan en contacte amb altres iniciatives similars de la resta de l'estat i de moment l'equip està adaptant, segons les possibilitats locals, un dels models de respiradors desenvolupats a Barcelona.

Al mateix temps, també s'ha iniciat la fabricació, amb impressores 3D, d'una primera edició de viseres de protecció. De moment el col·lectiu compta amb l'oferiment de 40 impressores 3D dins de la zona confinada. El material produït es posarà a disposició de l'Ajuntament d'Igualada, que es farà càrrec de la distribució. En un comunicat el col·lectiu subratlla que "qualsevol persona que ho desitgi es pot sumar a la iniciativa a través de la web de TICAnoia".