LA CONSELLERA ÀNGELS CHACÓN ANUNCIA LA VIABILITAT D'UNA ZONA BLANCA PER AL DESPLAÇAMENT DE MERCADERIES

Comunicat de l'Ajuntament d'Igualada sobre les mesures de confinament del COVID-19
 

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, informa que l’evolució del coronavirus presenta un degoteig de contagis i segurament caldrà preveure alguna defunció més a la ciutat. Transmet agraïment a tots els professionals sanitaris que és un exemple per a tota la població.

Castells informa que “avui fem una compareixença especialitzada en les preocupacions de l’àmbit de l’economia. El tsunami després del tsunami. Ara estem vivint un tsunami en l’àmbit de salut. Ara hem de començar a preveure afectació del confinament al teixit industrial.”

A la Conca d’Òdena tenim 20.000 treballadors i és un dels territoris industrials més potents de Catalunya, aglutina el 28% del PIB. Es generen cadena de valors i subministraments a Catalunya i Europa. “Si tanca la Conca d’Òdena segurament haurà de tancar també mig Europa”, diu l’alcalde.

“Hem fet una prospectiva – diu Castells - que anticipa que el nostre territori podria arribar a tenir en unes setmanes un 50% d’atur. Des d’una comissió estratègica de l’àmbit econòmic volem anunciar que prendrem dues mesures immediates: un pla de xoc econòmic per a autònoms per poder encarregar manteniments i contractació programes alimentaris amb productors locals. Hi haurà més mesures i seguim atenent de 8 del matí a 8 del vespre totes les preguntes individuals. L’episodi que es viu és molt greu, cal tenir confiança en les institucions. La millor protecció és la protecció individual.”

La consellera Àngels Chacón afirma que s’ha posat en contacte amb la Ministra Maroto i des de l’Ajuntament s’ha contactat amb el ministre de salut, Salvador Illa. La ministra Maroto ha aprovat que es pugui crear una zona blanca. “D’aquesta manera alliberem càrrega de no poder desplaçar mercaderies, que provocava grans perjudicis a la indústria de la Conca i de la resta del territori. Combinem seguretat per a la salut i lliure trànsit de mercaderies”.

L’alcalde Castells deixa clar que “si, per criteris de Salut, s’ha de mantenir el confinament de la Conca, la mesura ha de ser per força compatible amb la zona blanca per al desplaçament de mercaderies”.