Els bancs d'aliments es mantindran oberts i el servei de teleassistència s'amplia i s'oferirà servei 24 h

Els alcaldes de la conca d’Òdena, Marc Castells, Noemí Trucharte, Schummi Juárez i Maria Sayavera, acompanyats per Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, han comparegut en roda de premsa aquest matí de dissabte per explicar les mesures socials que s’adopten per respectar les mesures de prevenció sense desatendre els col·lectius més vulnerables.

Enric Morist,  assegura que “es mantindran oberts els bancs d’aliments municipals i s’extremaran al màxim les precaucions. També l’ajuda a domicili dels que no tenen familiars a l’entorn, per aliments o productes farmacèutics”. Morist ha assegurat que  “farem de fill, de germà, de nét de les persones que no en tenen, perquè no els manqui suport emocional”.

Morist també ha anunciat que s’incrementaran les trucades proactives a les persones que depenen d’altres serveis. “Es farà acompanyament emocional per aquelles persones que estan soles i es garantirà que els infants que utilitzen el menjador escolar, infants de famílies vulnerables, rebin l’ajuda al seu domicili”.

Pel que fa al servei de teleassistència, s’ha previst una línia gratuïta de 24 hores. La finalitat és que totes les persones grans que no siguin actualment usuàries del servei de teleassistència puguin disposar d’un telèfon d’atenció permanent i gratuït per tal de rebre informació i on poder comunicar incidències i necessitats. Els serveis socials dels municipis afectats seran els responsables de facilitar la relació de persones que volen que accedeixin a aquest servei.

Marc Castells assenyala que “la situació actual a la conca és molt greu. El nombre de contagis augmenta i no es descarten noves víctimes mortals.

L’alcalde Marc Castells assenyala que “la situació actual a la conca és molt greu”. El número de contagis està augmentant seguint l’evolució normal de l’episodi epidèmic, i creu que hi haurà més víctimes mortals. Les mesures que es van prendre dimecres no tindran repercussió fins d’aquí 14 dies, ha dit Castells, que ha insistit en “la necessitat de  protegir-nos com a societat i també individualment, començant per la higiene de mans, mantenir les distàncies i evitar el contacte amb la gent gran també”.

L’alcalde d’Igualada Marc Castells ha anunciat noves mesures com la gratuïtat de l’aparcament de l’Hospital d’Igualada i de totes les zones blaves de la ciutat fins que finalitzi el confinament de la conca.