Es presenta el projecte “Valls de l'Anoia”

Aquesta iniciativa suma sinèrgies amb 8 municipis del sud de la comarca que volen potenciar els seus atractius turístics.

La presentació es va fer al Consell Comarcal de l’Anoia amb el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Dani Gutiérrez; el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz López; i l’alcalde de Cabrera d’Anoia, Jaume Gorrea. També hi hagué representació dels 8 municipis que hi participen: Cabrera d’Anoia, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Capellades, Vallbona d’Anoia, Piera, Els Hostalets de Pierola i Masquefa.

La primera acció que s’ha dut a terme dins aquesta iniciativa ha estat la elaboració d’una diagnosi per avaluar l’oferta i els recursos disponibles i les seves potencialitats. Així s’ha valorat elements com el clima, paisatge i entorn, neteja, seguretat i tranquil·litat, comerç, accessibilitat, varietat d’activitats proposades, patrimoni arqueològic i d’altres. Les conclusions d’aquest estudi, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, són que aquesta zona de l’Anoia està molt poc orientada cap al sector turístic. Segons ha informat el Consell Comarcal “es tracta d’un sector en fase molt incipient i això es tradueix en mancances com la poca oferta en àmbits majors com l’allotjament, la restauració o l’oferta d’oci i d’activitats. A nivell territorial i de marca, també es constata una manca de sentiment de pertinença al concepte de “Valls de l’Anoia” i una falta d’iniciatives i sinèrgies entre els vuit municipis, malgrat el lligam natural entre tots ells que suposa el curs del riu Anoia.

Tot i això, la destinació presenta elements que, treballats de forma conjunta i estratègica, han de suposar una palanca de canvi al seu desenvolupament turístic”.