Visita al Celler Abadal i Tast de Vins, en el marc de l'Assemblea General de la FIHRT que ha tingut lloc al Bages

Avui, en el marc de l'Assemblea de la FIHRT organitzada pel Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i el Moianès al Celler Abadal, els representants dels Gremis i Associacions de la FIHRT presents a aquesta, han tingut l'ocasió de gaudir, abans de la reunió, d'una visita exclusiva al celler Abadal, història viva del vi al Bages.

Propietat de la família Roqueta des de fa generacions, és un dels cellers més importants de la DO Pla de Bages. La seva visita és fonamental per entendre la història vitivinícola de la comarca.

Amb una tradició familiar en el món vinícola de més de 8 segles, Abadal és identitat, singularitat, varietats locals, cultura, passió pel vi i innovació. Aquests valors s’expressen en experiències enoturístiques de proximitat que acosten al visitant a l’origen i l’essència del celler, permetent mostrar qui són als qui estimen el vi i el patrimoni històric.

Amb un gran patrimoni històric, envoltat de boscos, vinyes i barraques de pedra seca, s’hi pot visitar l’antiga masia, on encara s’hi conserva l’antic celler amb els seus orígens al segle XII, i s’hi pot visitar, també, un museu amb les antigues eines del camp.

Els participants han tingut l'ocasió de visitar l'antic celler soterrani de la Masia (s. XII): conservat en estat original, i que és una de les joies de la cultura i de la història vinícola d'aquesta zona, que els ha traslladat en el temps, donant-los a conèixer quin era el tipus de vida d'aquest territori.

Posteriorment, s'hna dirigit al  Celler d'elaboració de vins i sala de barriques i han degustat de dos vins d'ABADAL servits al Centre d'Enoturisme