Arriba la V Fira de la Carbassa de Calaf, una cita ineludible de la tardor

Repetint la fórmula que cada any atreu més persones, la fira inclourà: tasts gastronòmics, jocs i tallers infantils, una exposició de productes de tardor i el concurs de carbasses gegants. 

cartell Fira Carbassa
Per Tots Sants, el divendres 1 de novembre, Calaf acollirà per cinquè any consecutiu la Fira de la Carbassa. El certamen tindrà lloc a la plaça dels Arbres  i el Raval de Sant Jaume de 10 h a 14 h. El programa mantindrà el format de l'any passat i inclourà activitats com:

Tasta la Carbassa, que permetrà gaudir de tastos gastronòmics a preus populars a càrrec de restaurants locals per tal que els assistents puguin esmorzar, fer el vermut o dinar. 

Jocs de la Fira, on hi haurà un Sonàrium -  un espai amb instruments de so fets amb productes reciclats -  i un rocòdrom amb tirolina. 

Exposició de productes de Tardor,  amb diferents paradistes productes de temporada i de proximitat com ara formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, i també artesanies de bijuteria, roba... 

La Carbassa i l'art,  que comptarà amb diversos artistes locals que crearan obres d'art relacionades amb la carbassa.   

A partir de les 11 h, es realitzaran els tallers infantils, on els més petits podran decorar la seva pròpia carbassa. 

La Fira també inclourà el 7è Concurs de Carbasses Gegants on ja s'ha confirmat la participació d'una carbassa de més de 400 kg. A partir de les 08 h, tothom qui vulgui concursar podrà inscriure la seva carbassa perquè  sigui pesada i verificada. 
Els premis s'entregaran a partir de les 13h i hi haurà dues tipologies: general i de l'Alta Segarra, amb premis d'entre 50 a 200 euros. Les carbasses guanyadores seran aquelles que tinguin més pes. 
A l'edició passada la carbassa guanyadora va pesar 502 kg  vinguda des de Corbera d'Ebre.