IGUALADA CELEBRA LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI AMB UNA VISITA GUIADA AL GASOGEN DE CAL PASQUAL I A L'ELECTRA IGUALADINA

L’historiador Pere Pascual serà el guia del recorregut que explica i situa en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat

Aquest any les Jornades Europees del Patrimoni brinden l’oportunitat de visitar el gasòmetre de Cal Pasqual i l’emblemàtic edifici de l’Electra Igualadina, al barri del Rec. La visita comptarà amb un guia d’excepció, l’historiador Pere Pascual i Domènech, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, que explicarà i situarà en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat.


L’activitat, organitzada per l’Ajuntament d’Igualada-Museu de la Pell, conjuntament amb el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), tindrà lloc el proper 12 d’octubre, a les 11 h. La visita tindrà una durada aproximada de dues hores i és gratuïta, però caldrà fer inscripció prèvia al telèfon 93 804 67 52 i les places són limitades. El punt de trobada i inici del recorregut serà a l’entrada del Gasogen, a la cruïlla entre els carrers de St. Carles i dels Esquiladors.


Les Jornades Europees del Patrimoni, instituïdes el 1991 pel Consell d’Europa i considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquestes jornades són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.


Pere Pascual i Domènech (Igualada, 1945) és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, doctor en Filosofia i Lletres (secció Història) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1984) i especialista en història. Ha publicat nombrosos articles i capítols de llibre sobre l’explotació de la xarxa ferroviària catalana i és autor, entre altres títols, d’Agricultura i industrialització a la Catalunya del segle XIX. Formació i desestructuració d’un sistema econòmic (1990) i publicacions com Fàbrica i treball a la Igualada de la primera meitat del segle XX (1992).


Tota la informació de la visita a www.museupelligualada.cat, i de les Jornades Europees del Patrimoni, es pot trobar a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2018.