IGUALADA ACULL DISSABTE EL FINAL DE LA VUITENA ETAPA DE LA VUELTA

La meta estarà situada a l'Av. de Catalunya, on acabarà un recorregut que inclou la pujada a Montserrat
 

Igualada acull aquest dissabte el final d'una etapa de La Vuelta, una de les tres grans curses ciclistes del calendari mundial, juntament amb el Tour i el Giro. El pilot arribarà a la meta situada a l'avinguda de Catalunya després de completar un recorregut de 166,9 Km que s'haurà iniciat a Valls i que haurà inclòs el pas per punts com Santa Coloma de Queralt, Sant Martí Sesgueioles, Calaf, Manresa i el port de Montserrat. Els organitzadors preveuen que els corredors arribin a la línia de meta entre un quart de sis i les sis de la tarda, en funció del ritme de la carrera. La cursa entrarà a Igualada per l’avinguda de Monserrat i passarà per davant de l’estació d’autobusos i pel Passeig Verdaguer per pujar cap al carrer Lleida abans de tombar a l'esquerra en direcció al Parc Central. El recorregut de l'etapa, amb l'ascensió a Montserrat a pocs quilòmetres de meta, fa preveure una cursa animada i amb un final molt disputat.

No és el primer cop que la capital de l'Anoia rep un final d'etapa de La Vuelta, tot i que l'antecedent més immediat es remunta a l'any 1970. També cal afegir que en tres ocasions la ciutat ha estat el punt de partida d'una etapa (l'últim cop el 1994) i que els anys 1977 i 1978 també hi va haver sengles finals d'etapa en què oficialment constava que es feien a Igualada, tot i que el recorregut va finalitzar a la Tossa de Montbui. I a aquest historial cal afegir-hi també les diverses ocasions en què la ciutat ha acollit etapes de la Volta a Catalunya.

Igualada, de fet, ha estat històricament una ciutat aficionada al ciclisme, un esport que va viure l'etapa d'or amb les curses que es disputaven al velòdrom que durant molts anys hi va haver a la zona on ara hi ha l'IES Joan Mercader. Actualment, cal destacar la figura de la ciclista local Lorena Llamas, que fa unes setmanes ha decidit retirar-se, després d'haver corregut durant dos anys en l'equip professional Movistar. Anteriorment, durant la primera dècada d'aquest segle, també cal destacar la trajectòria professional del ciclista local Juan Fuentes, que fins i tot va arribar a disputar quatre edicions de La Vuelta amb diferents equips italians.

Aquest gran esdeveniment ciclista s'afegeix a d'altres fites que confirmen Igualada com un punt de referència dels esdeveniments esportius, coincidint amb la distinció de Ciutat Europea de l'Esport. Així, per exemple, el pavelló de les Comes va acollir durant aquesta festa major les finals femenina i masculina de la Supercopa Catalana d'handbol i aquest proper mes de setembre serà la seu de la Supercopa d'hoquei patins.

Afectacions de trànsit

Atesa la complexitat de la cursa, durant el dia de l’etapa no es permetrà la circulació de vehicles dins l’horari de pas de l’esdeveniment en els carrers de l’itinerari de la prova i en els destinats a l’organització. Els carrers afectats quedaran totalment tallats al trànsit entre les 14.00 i les 20.00 h i l’ús dels guals de vehicles quedarà restringit des de les 09.00 fins a les 20.00 h.

D’altra banda, atès que l’estació d’autobusos d’Igualada queda totalment afectada per aquest esdeveniment, es preveu una parada provisional per poder donar servei als usuaris de transport públic interurbà. La parada provisional estarà ubicada a l’Av. Gaudi, 3 i estarà operativa durant tot el dissabte 31 d’agost. També hi haurà afectacions en les línies de bus urbà i es posaran avisos a tots els autobusos i parades anul·lades i també a les xarxes socials i al web municipal.

Per a qualsevol consulta o actualització de la informació, es podrà consultar el canal de Twitter de l’Ajuntament. @ajigualada o trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (93 803 19 50) o a la Policia Local.