El Consell Comarcal estrena nou equip de govern

Després d’haver investit Xavier Boquete com a president del Consell Comarcal de l’Anoia ja es coneix com queda configurat el govern de Junts per Catalunya i PSC-Candidatura de Progrés per aquest proper mandat. Tots dos grups han remarcat que “l’acord neix trobant en la millora de la comarca un denominador comú des de la discrepància. Sabem que la política és la capacitat de buscar acords des de la diferència i tenint com a objectiu millorar la vida de la gent, en aquest cas la vida dels ciutadans i ciutadanes de l’Anoia”.

Entre els diferents objectius de mandat, el nou govern del Consell s’ha marcat treballar per a la facilitar la creació de feina a la comarca amb accions encaminades al repte de captar inversions empresarials i en reclamar infraestructures cabdals pel territori com són el tren gran i ràpid amb Barcelona, el Quart Cinturó, el desdoblament de la C-15, l’autovia A-2 o la carretera B-224. Un altre dels objectiu dels govern és potenciar la política social i educativa que presta, com a serveis, als diferents municipis.

Pel que fa a les novetats del nou govern del Consell Comarcal, incorpora una nova conselleria de Transició Energètica per oferir programes als municipis de lluita contra el canvi climàtic i també incorpora una conselleria de Feminisme i LGTBI per lluitar per la igualtat entre els homes i les dones i pels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals a la comarca. Els membres del govern són regidors i regidores dels diferents municipis de la comarca a través dels quals hi ha una representació equilibrada de les diferents zones de l’Anoia. És una voluntat, també, de reflectir la diversitat de la comarca i de treballar en l’equilibri i vertebració territorial tot esdevenint l’ens aglutinador dels municipis i estant al servei dels Ajuntaments.

Jordi Cuadras serà el vicepresident primer del Consell, estarà al capdavant de l’Àrea de Promoció Comarcal i portarà directament els departaments de Promoció econòmica i Infraestructures. Turisme estarà en mans de Daniel Gutiérrez; Consum el portarà Jordi Casas; i Promoció territorial i Campus Motor Jordi Barón.

L’Àrea de Sostenibilitat i Territori serà la responsabilitat de Santi Broch com a vicepresident segon, que també estarà al càrrec del departament d’Infraestructures i Serveis comarcals. La resta de departaments de l’àrea seran Medi Ambient, amb Jaume Riba; Transició energètica amb Jordi Cuadras: i Camins rurals, Prevenció d’incendis i Obres, amb Jordi Parcerisas.

Noemí Trucharte serà la vicepresidenta tercera i portarà l’Àrea de Governació i Règim Interior, encarregant-se també del departament de Règim Interior i Governació. L’acompanyarà Daniel Gutiérrez al capdavant del departament de Relacions Institucionals i Programes Europeus.

L’Àrea de Presidència i Hisenda la liderarà Josep Llopart com a vicepresident quart, que també portarà el departament d’Hisenda. La resta de departaments de l’àrea seran Transparència i Noves Tecnologies, amb Manuel Coca, i Presidència i Comunicació amb Marc Solsona.

Carme Zaragoza serà la vicepresidenta cinquena com a responsable de l’Àrea de Serveis a les persones, i del departament d’Educació. A la seva àrea també hi haurà Rafael Galván al capdavant de Cultura i Esports; Cooperació i Ciutadania i Salut Pública, amb Rosa Garcia; Carme González a Joventut, Feminisme i LGTBI; i Acció Social, amb Sandra Fernández.