A punt la Festa Major de Capellades

Tot és a punt per celebrar a Capellades una Festa Major que comptarà amb la participació de prop d’una trentena d’entitats. Hi haurà actes ja a partir del dissabte 10 d’agost i s’acabarà el dissabte 17.

En aquests 8 dies de festa hi haurà algunes de les propostes clàssiques de cada any amb una combinació variada pensada per a totes les edats i gustos.

El dissabte ja es començarà amb teatre, pensat des de la “grada jove” del Grup Teatral de Capellades, que representaran “El Nom”. Dissabte també es repetirà el Sopar-Bingo de les entitats, que l’any passat va omplir la plaça Catalunya.

Per al diumenge la variació permetrà escollir entre el Concert d’Orgue, el Capvespre d’art –ja a la seva cinquena edició- o la quarta Cursa d’Orientació.

El dilluns arribarà ple de novetats: Primer la recuperació del Correfoc infantil que organitzen els Dimonis i seguidament el “Degusta Capellades”, proposta de Capellades Comerç que oferirà tastets per provar i acabar amb el grup de versions “La Cosa Nostra”.

El dimarts 13 d’agost serà per gaudir del Sopar Popular que organitza la Festa Major Popular, que acabarà amb el concert dels Filibusters.

Tal com destaca la regidora de festes, Susana Moreno, “per nosaltres és valuós comptar amb la participació de tantes entitats, que col·laboraran de manera molt activa en aquesta Festa Major. A poc a poc es consolida aquesta dinàmica i cada cop més persones prenen la iniciativa per aportar el seu gra de sorra. Això ens ajuda a oferir una festa variada i amb moltes activitats.”

El primer dia oficial de festa major és el 14 d’agost i compta amb clàssics com el Campionat de Petanca, l’exposició a Casa Bas –enguany amb la Roser Teixidó-, el Concert vermut proposat per la gent The Lemon Day o l’esperat Correfoc de Capellades.

El dia 15 d’agost, després de l’Ofici de Festa Major, a l’església hi ballaran els Gegants, Gegantets i l’Esbart Dansot. Sortint, es farà el pregó amb la Maria Teresa Costa Corbella, la llevadora capelladina que durant prop de 50 anys va ajudar a néixer nens i nenes.

Aquest és un dels dies més plens d’actes, habituals com la cercavila fins el concert vermut, la bicicletada, el partit de futbol, l’espectacle infantil, les sardanes i el ball amb l’Orquestra New Marabú, la Nit de concerts amb Homes Llúdriga, Tesa o PD Parpe’ls que organitza la Festa Major Popular o el grup de rock i pop Contracorrent que tocarà a la plaça Verdaguer.

El dia 16 tindrà la Festa de l’aigua, el Cuinem la Bassa, l’espectacle de titelles “Kissu” i el Concert de Capvespre amb el pianista capelladí més internacional, el Moisès Fernández Via. Per la nit no faltarà la ja consolidada “Nit de Barraques” amb les actuacions estel·lars de The Gramophone Allstars Big Band, Lildami i el grup de versions The Jukebox.

El darrer dia de festa grossa, el 17, s’anima amb l’arrossada popular, les havaneres i premiat espectacle familiar “Baobab” de la companyia La Pera Llimonera. Per acabar la nit, teatre amb l’obra “Orgasmes” de la companyia Roger Pera.

Un total de 54 actes, per viure 8 dies de màxima intensitat a Capellades.