Els globus, amos del cel de l'Anoia des d'aquest dijou

Des de dilluns se celebren activitats paral·leles que culminaran amb el Night Glow i els concerts de JokB i Obeses, el dissabte

Pendents com sempre de les previsions meteorològiques, que condicionen especialment els vols de tarda, s'enceta una nova edició del festival de globus més important del sud d'Europa. Aquest dijous, primera jornada amb doble ració de competició.

El vol inaugural de l'European Balloon Festival, aquest dijous, sobre les 7 del matí, serà el tret de sortida de quatre dies en els que els igualadins i els anoiencs no deixen de mirar el cel, tapissat de globus. Aquesta vegada són 57 pilots amb els seus aparells, un rècord absolut, en els 23 anys de festival de globus a Igualada.

Les procedències dels pilots són molt variades, amb el contingent principal anoienc i català, però també amb pilots que vénen de diferents punts d'Europa, començant per Espanya -una desena-, Anglaterra -una altra desena-, França, Suïssa o les notes exòtiques de Japó o Austràlia. En total faran sis vols de competició i el dissabte al vespre es lliuraran els premis.

Enguany hi ha novetats pel públic familiar, com els globus amb formes animals. A l'agenda hi ha també la festa infantil de divendres, a les 8, amb la companyia La Belluga. Des de fa dies tenen lloc les activitats paral·leles per tot Igualada amb els Iglús de Vent i aquest dijous i divendres les iniciatives solidàries com 'Desitjos Enlaire' de suport a entitats com MPS.

Un altre plat fort és el concert de JoKB i Oques Grasses que tindrà lloc dissabte dins del Festival Anòlia, just després de la tradicional encesa nocturna de globus NightGlow, a les 11 de la nit. Serà el punt i final -amb la salvetat del vol de comiat de l'endemà al matí- d'un EBF que torna a refermar la 'love story' entre globus i Igualada.