El Mirasol d'Igualada, guanyador del concurs d'Esmorzars de Forquilla de l'Anoia

Pel que fa al concurs d'esmorzars de forquilla i ganivet de l'Anoia, un cop comptabilitzades les tres mil butlletes de les urnes situades als restaurants, s'ha proclamat guanyador el restaurant Mirasol d'Igualada, amb la seva recepta "Els nostres callos".

El segon restaurant més votat ha estat el Bar Tarragona, que també oferia una recepta amb els callos com a protagonistes: "Els callos del Tarragona".

En total han participat al concurs vint restaurants d'arreu de l'Anoia, que durant tot el mes de juny han ofert els seus millors esmorzars de forquilla.

Tothom ha pogut contribuir a fer aquesta difícil elecció participant al concurs que  va arrencar el passat dissabte 1 de juny, amb la participació de més d'una vintena d'establiments d'arreu de la comarca. Vadefoodies proposava que fos la votació popular la que decidís sobre quins son els millors esmorzars de forquilla de l'Anoia, de tal manera que en cada un dels bars i restaurants participants el comensal podien emplenar una butlleta on puntuar l'esmorzar de l'1 al 5 i dipositar la papereta en una urna que també es trobava a l'establiment.

Durant el festival, el dissabte dia 15 de juny al matí, s'ha fet el recompte, i s'ha determinat el primer i el segon premi que s'han atorgat en acabar l'esmorzar que s'ha fet a la rambla del Museu de la Pell.

Des de l'organització del festival gastronòmic i des del GHITA s'ha animat a tothom a participar en aquest concurs per reconèixer els millors esmorzars de forquilla de l'Anoia. 

A més, pels amants d'aquests esmorzars tan gastronòmics com contundents, el dissabte, en el marc del festival Vadefoodies, els cuiners Sergi de Meià i Adelaida Castells, coautors del llibre 'Esmorzars de forquilla', han ofert un showcooking i degustació d'un plat de morro i tripa.