Benvinguts a Pagès 2019

Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada, visitar hortes, vinyes, oliveres, granges, ramats, productors de mel o de sidra… Aquest és l’esperit de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a unes 300 explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat de restaurants,  d’allotjaments i tot d’activitats complementàriesque oferiran el menú Benvinguts a pagès, amb producte de proximitat,  paquets especials d’allotjament de cap de setmana i activitats especials.

A l’Anoia s’han adherit les explotacions de Can Casellas (Bellprat), Casa Mestres (Pujalt),  Eco Puig Aguilera (Òdena), Celler Pla de Morei (La Torre de Claramunt), Hort Àuria (Igualada),  Josep Mestre (Argençola), Mas Buret (Santa Margarida de Montbui) i Cal Quec (Castellfollit de Riubregós)
Com activitats complementàries s’han adherit Vilademàger, el castell solitari, visita al castell de la Torre de Claramunt i visita a l’església de Santa Margarida.
Finalment els allotjaments anoiencs que s’hi han afegit han estat: Can Carulla, Cal Grau de la Llavinera, Cal Riba i  Casa Mestres

Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. A moltes comarques, durant el cap de setmana, es programen activitats complementàries de caràcter lúdic i cultural.

 Un cap de setmana a mida i diferent per a tots els gustos

Benvinguts a pagès és una experiència turística diferent que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines cases de pagès volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de producte de proximitat.
Les visites duraran aproximadament una hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’establiments, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
Cada explotació participant comptarà amb elements de senyalització per situar en zones estratègiques i per facilitar al màxim l’arribada dels visitants a la casa. I a través del web també es podrà consultar la localització i les coordenades.
Els organitzadors han reiterat la seva voluntat que Benvinguts a pagès debuti amb èxit i que es consolidi en el programa d’esdeveniments anuals a Catalunya. Un dels valors específics d’aquest projecte és que suma paisatge, gastronomia, producte i experiència i que la seva àmplia oferta geogràfica, amb presència a totes les comarques, permet arribar a tot tipus de públic: tant aquells qui busquin una escapada diferent i original a l’altra punta de Catalunya, com aquells qui prefereixin una activitat a prop de casa seva.

Data: 01/06/2019 fins 02/06/2019


www.benvingutsapages.cat 
 

Share Button