ERC guanya al conjunt de la vegueria del Penedès i el PSC es recupera com a segona força

En comú Podem s'ensorra en tot el territori perdent més de 10 punts i Junts per Catalunya pateix una important caiguda que l'empata amb Ciutadans (11%)

RESULTATS ELECTORALS, MUNICIPI A MUNICIPI

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions al conjunt de la vegueria del Penedès i el PSC s'ha recuperat com a segona força després dels mals resultats de les darreres cites amb les urnes. En comú Podem s'ensorra en tot el territori perdent més de 10 punts i Junts per Catalunya pateix una caiguda generalitzada que l'acosta a l'empat tècnic amb Ciutadans (11%).

Aquesta és la suma dels resultats electorals als municipis de la vegueria del Penedès, que es corresponen amb la tendència al país, però en el resultat per comarques es distingeixen realitats territorials diferents: ERC guanya amb claredat a les comarques de l'Alt Penedès i l'Anoia, mentre que el PSC ho fa al Garraf i el Baix Penedès. Per la seva part, En Comú Podem pateix una devallada important a tot el territori, però es manté com a tercera força política al Garraf, Baix Penedès i l'Anoia. Únicament a l'Alt Penedès aquesta posició li correspon a Junts per Catalunya, que en el conjunt de la vegueria ha mantingut el nombre absolut de vots, però ha perdut 3 punts. Pel que fa a Ciutadans, la formació ha mantingut l'11% dels vots a la vegueria i alterna la quarta i la cinquena posició en les diferents comarques.

El PP ha perdut més de la meitat dels vots que va aconseguir l'any 2016 a les darreres eleccions generals i es queda amb un percentatge de poc més del 4% dels vots de la vegueria, on Vox ha entrat amb molts força i pràcticament ha igualat els resultats dels populars.

Una de les dades a destacar al territori ha estat l'elevada participació: un total de 262.366 electors han exercit el seu dret a vot i han enlairat la participació en aquests comicis a un històric 76,7%, un 11% més que el 2016.