Arriba el New Destinations Summit a Igualada

El New Destinations Summit organitzat per l'Ajuntament d'Igualada i Airbnb com a part del Healthy Destinations Lab portarà a Igualada a desenes d'experts i governants internacionals. Entre els participants es troben personalitats com Chris Lehane, responsable de política global i assumptes públics d'Airbnb; Sandra Howard Taylor, ex-viceministra de Turisme de Colòmbia; David Scowsill, expresident i CEO del WTTC; Taleb Rifai, ex-secretari general del WTTC i Maribel Rodríguez, directora regional d'Europa i Amèrica Llatina del WTTC.

L'esdeveniment comptarà amb representació d'alcaldes i responsables de turisme de ciutats i regions de tot el món, com l'alcalde de Palerm, Leoluca Orlando; el exalcalde de Barcelona, Joan Clos, i David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme.

El New Destinations Summit forma part de les activitats del Healthy Destinations Lab desenvolupat per Airbnb en col·laboració amb l'Ajuntament d'Igualada. El pròxim 9 de maig es reuniran a Igualada experts en turisme de tot el món per a parlar i debatre sobre els reptes del turisme sostenible, la creació de noves destinacions sostenibles i el rol dels emprenedors en el món del turisme. 

L'esdeveniment comptarà també amb una marcada participació femenina. A més de les ja esmentades exministra de Turisme de Colòmbia i la directora regional d'Europa i Amèrica Llatina del WTTC, també participaran l'alcaldessa de Setúbal (Portugal), Maria dónes Dauris Meira; les expertes en turisme Bernadett Papp i Anna Merino; l'emprenedora portuguesa Rita Duarte i l'emprenedora local i cofundadora del REC.0, Cristina Domènech, entre altres.

Entre les diferents ponències i xerrades, està prevista la celebració d'una taula rodona amb alcaldes de diferents localitats que exposaran i debatran iniciatives i experiències de promoció del turisme sostenible.

El Healthy Destinations Lab és una iniciativa única impulsada per l'Ajuntament d'Igualada i Airbnb, amb l'objectiu de construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i a la comarca de l’Anoia que beneficiï a tothom: famílies locals, empreses i comunitats. A través de diversos tallers s'ha anat treballant l'estratègia turística d'Igualada i s'ha dotat als igualadinos d'eines i coneixements per a formar part d'un turisme sostenible, que posi en valor la cultura, el patrimoni i el territori, amb respecte pel medi ambient i la comunitat que l'acull.

D'altra banda, el Lab també té com a objectiu poder ajudar a desenvolupar una metodologia per a la creació de destinacions turístiques eficients i sostenibles, que tinguin un impacte positiu en les poblacions, i que situarà a Igualada en l'avantguarda del sector turístic.