EL 13 D'ABRIL, 4A JORNADA GASTRONÒMICA DE LES PLANTES OBLIDADES

La iniciativa compta enguany amb una norantena d’activitats per descobrir i redescobrir les plantes i els seus usos

 
El 13 d'abril, 4a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Les males herbes són les protagonistes de la Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades, una iniciativa única al sud d’Europa, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Universitat de Barcelona. La jornada, que enguany arriba a la quarta edició, tindrà lloc el proper dissabte dia 13 d’abril a Igualada i compta amb una norantena d’activitats per descobrir i redescobrir les plantes i els seus usos.

Entre les activitats, destaquen els tasts, la fira o els tallers, com per exemple el taller d’elaboració de còctels amb plantes silvestres, i el dinar, amb plats d’avantguarda on les plantes en són l’element principal. Marc Talavera, impulsor de la jornada i doctor en biologia per la Universitat de Barcelona, destaca l’alta qualitat i rigor de totes les activitats, documentades sempre des del coneixement científic.

En total, participen de la jornada 151 ponents d’alt nivell entre els quals trobem cares conegudes com la xef Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana de Barcelona; la farmacèutica Astrid van Ginkel de Fitomón; el xef Kristian Lutaud i Demore, co-cap de cuina del Bulli, i la periodista radiofònica Pilar Sampietro. Completen el repertori grans experts i professionals, com la metgessa Anna Escalé; Haris Salis, doctor especialitzat en etnobotànica, i Alicia Cirujeda, investigadora del Centro de Investigación y Tecnologia Agroalimentaria de Aragón (CITA), entre d’altres.

En anteriors edicions, la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades ha atret més de 10.000 persones a la capital de l’Anoia, consolidant-se com un esdeveniment d’èxit.

Per consultar el programa i totes les activitats de la jornada, visiteu aquest WEB.

El Col·lectiu Eixarcolant: recuperant el passat, transformant el futur · El Col·lectiu Eixarcolant és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació (i adaptació a la realitat actual) dels usos d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just. A part de la jornada, l’entitat realitza altres projectes de recerca científica, divulgació i assessorament.

Així, el col·lectiu organitza aquesta jornada de forma totalment voluntària, i aquesta no seria possible sense els més de 100 voluntaris que coordinen i gestionen totes les activitats.

(*informació via Eixarcolant)