Vilanova del Camí obre la convocatòria d'ajuts municipals per a persones amb celiaquia, intolerància o al·lèrgia al gluten

L’Ajuntament de Vilanova del Camí tornarà a donar suport econòmic a les famílies amb persones afectades per la malaltia celíaca, intolerància o al·lèrgia al gluten. Des de la regidoria de Serveis Personals, Salut i Consum es destinarà una partida de 10.000 euros per ajudar a les famílies vilanovines afectades per aquests trastorns

Aquest dijous s’ha publicat la convocatòria dels ajuts que es podran sol·licitar fins el dia 4 d’abril. La regidora Sílvia Cáceres ha recordat que poden beneficiar-se d’aquestes ajudes les persones empadronades a Vilanova i diagnosticades com a persones celíaques, intolerants o al·lèrgiques el gluten. Per poder optar a la subvenció només cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al Registre de l’Ajuntament amb la documentació requerida.

Els imports previstos d’aquestes subvencions, explica Sílvia Cáceres es mantenen respecte a d’altres edicions, 200 euros anuals per cada membre de la família que demostri alguna d’aquestes patologies. El màxim a rebre serà, explica Cáceres, 800 euros en el cas de quatre o més membres d’una família amb aquesta malaltia. “Es una quantitat important que ajuda a les famílies a sufragar les despeses derivades de la compra de productes especials, el preu dels quals és bastant elevat”.

Vilanova del Camí va ser un dels primers municipis de la comarca a establir aquestes ajudes que es van aprovar pel ple, el 19 de setembre de 2016. L’any passat es van concedir 25 ajudes a persones amb celiaquia, intolerància o al·lèrgia al gluten, 5 més que l’any 2017.

Les bases per a la concessió d’aquests ajuts que tenen l’objectiu de contribuir a pal·liar el sobrecost que suposen els aliments amb gluten es poden consultar al web municipal.


Accediu a la Convocatòria de l’ajut amb la informació i documents necessaris per a la sol·licitud