El Castell d'Òdena estrenarà nova senyalètica

El Castell d'Òdena estrenarà en els propers mesos nova senyalètica de peu. Per una banda, els nous senyals seran per a indicar la direcció cap al castell des de la carretera de Manresa i uns altres senyals seran de caire d'informació turística que informaran sobre la història del monument al mateix peu de la torre.

Aquesta millora s'emmarca en el projecte Anoia Terra de Castells del Consell Comarcal de l'Anoia amb la coordinació de l'Ajuntament d'Òdena.

L'Ajuntament d'Òdena ofereix visites guiades gratuïtes al Castell cada tercer diumenge de mes. Les persones interessades només cal que es presentin a les 12 del migdia al peu del Castell.

El Castell d'Òdena, des de la muntanya de guix, originà al segle X el poble d'Òdena. A partir d'ell, la Conca d'Òdena es va anar configurant com un territori controlat des dels diversos castells que hi podrem albirar: Montbui, Claramunt, Castellolí, Ardesa…

Dins de les seves muralles, que resistiren invasions d'hongaresos i sarraïns, va començar a crèixer el poble i també un dels llinatges nobiliaris més importants de la comarca de l'Anoia; però no tot seria tant favorable sempre, i les jugades medievals dels senyors d'Òdena els acabaran passant factura: primer, provocant el naixement del seu pitjor enemic i finalment…