Es crea l'Associació Parc Rural de Montserrat, amb quatre poblacions anoienques

El projecte del Parc Rural va començar el 2005, a fi de protegir l’entorn de Montserrat

Piera, El Bruc, Òdena i Castellolí consten entre els municipis amb els que arrenca l'Associació del Parc Rural del Montserrat. L'objectiu és poder revitalitzar la zona a nivell econòmic, però mantenint el càracter agroforestal de la zona de Montserrat.

L'acte fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat tenia lloc aquest dimarts, a la sala Portals de l'Ajuntament de Collbató. A l'acte hi assistien el vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Territori i Sostenibilitatde la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, així com els representants de 12 dels municipis integrants: Abrera, Castellolí, Collbató, El Bruc, Marganell, Olesa de Montserrat, Piera, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. També Òdena s'ha adherit a l'entitat.

Guiteras subratlla "l'interès d'aquest tipus d'iniciatives que aglutinen diversos municipis per a generar noves oportunitats pel territori, en un entorn privilegiat com és el de Montserrat". L'associació es constitueix amb l'objectiu d'esdevenir una eina per a la promoció i dinamització del Parc Rural del Montserrat. D'altra banda, segons els estatuts pels quals es regirà l'Associació, les seves finalitats són, entre d'altres, esdevenir un instrument de cooperació i intercanvi; fomentar econòmicament l'activitat agrària, les activitats d'elaboració i transformació de productes locals i de proximitat i les activitats complementàries; preservar el caràcter rural del territori i el paisatge en mosaic agroforestal, i posar en valor la gran diversitat dels seus productes de pagès i d'elaboració artesana.

En aquest acte es van aprovar per unanimitat els estatuts pels quals s'ha de regir l'Associació, amb el nomenament de la seva presidència i vicepresidència, que assumiran respectivament Miquel Solà, alcalde de Collbató i Xavier Rota, regidor d'Olesa de Montserrat. A més, es destaca que el projecte Parc Rural del Montserrat és fruit de la cooperació, del treball i del compromís compartit entre els Ajuntaments signants i la Diputació de Barcelona. Aquest projecte va arrencar l'any 2005 i la Diputació de Barcelona per mitjà de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, hi està donant suport des del 2017.Avui aquest ambiciós projecte de futur ja és una realitat.