Presentacions dels Mapes de Patrimoni Cultural d'Aguilar de Segarra i Vallbona d'Anoia

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha presentat aquest cap de setmana els Mapes de Patrimoni Cultural de Vallbona d'Anoia (Anoia) i d'Aguilar de Segarra (Bages).

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia va acollir divendres la presentació pública del mapa del patrimoni del municipi per part de tècnics de l’OPC i amb l’assistència de l’alcaldessa Maribel Ferrer.

Vallbona d'Anoia s’han inventariat 180 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 79% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 5% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 3% documental (fons documentals i d’imatges), un 6,5% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 6,5% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

La presentació del mapa d’Aguilar de Segarra va tenir lloc diumenge al Local Social municipal amb l’assistència de representants de l’ajuntament, encapçalats per la regidora Teresa Viñals.

Amb aquest treball s’han inventariat a Aguilar de Segarra 159 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 81% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 1% documental (fons documentals i d’imatges), un 12,5% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2,5% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

L’OPC realitza des de fa més de 19 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la província de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment hi ha 168 municipis de la demarcació on ja s’ha realitzat el mapa i una vintena més es troben en procés de realització.