MOBILE WEEK 2019 TINDRÀ A IGUALADA UN DELS SEUS POLS D'ACTIVITAT

La Mobile Week anirà més enllà de Barcelona i arribarà per primer cop a Igualada, Girona, Lleida, Reus i la Ribera d'Ebre

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha presentat aquest 28 de gener MobileWeek 2019, que celebra la seva tercera edició a Barcelona i s'expandeix per Catalunya arribant a cinc noves localitzacions: Girona, Lleida, Reus, Igualada i la Ribera d'Ebre. Del 14 al 23 de febrer i de forma paral·lela als sis territoris, l'art, la ciència i la tecnologia convergiran en un espai de reflexió entorn del desenvolupament tecnològic i digital.

Després de l'èxit de les dues primeres edicions a Barcelona, la iniciativa torna a celebrar-se una setmana abans de MWC Barcelona, amb una proposta que convida a la reflexió i la mobilització ciutadana. A la presentació d'avui hi han assistit, per part de l'Ajuntament l'alcalde, Marc Castells, i la tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Patrícia Illa, per part de TIC Anoia el seu president, Jaume Catarineu, i el membre de la seva junta, Manel López i Seuba, i per part de la Unió Empresarial de l'Anoia el seu president, Joan Domènech. L'acte l'han encapçalat el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i el director de Mobile Week, Esteban Redolfi.

L'edició d'aquest any, presenta una programació d'activitats obertes i gratuïtes sota el lema "La nostra senzilla relació amb la tecnologia" i convida la ciutadania a reflexionar sobre la repercussió que té la tecnologia en la seva vida quotidiana. Artistes, científics, filòsofs, enginyers, emprenedors i professionals generaran aquest debat en un entorn de ciutat obert i totalment gratuït.

Mobile Week Barcelona 2019 · La capital mundial del mòbil acollirà, per tercer any consecutiu, una programació completa amb més de 80 activitats pròpies i més de 50 d'entitats col·laboradores distribuïdes en més de 60 espais públics de la ciutat i amb la presència de més de 100 ponents. Un any més, la proposta compta amb la participació activa de l'Ajuntament de Barcelona i de més de 200 col·laboradors, entitats locals, espais d'innovació, centres de recerca i científics, entre altres, consolidant-se com un projecte transversal a la ciutat.

Mobile Week Barcelona torna amb una programació dividida en quatre formats d'activitat diferents: mWeek CONFERÈNCIES, una àgora oberta de reflexió; mWeek TALLERS, experiències participatives i inclusives sobre el món digital; mWeek EXPOSICIÓ, amb catorze creacions artístiques seleccionades per a aquesta edició i que es podran veure durant un mes en el Disseny Hub Barcelona; i mWeek FAMÍLIES, un entorn tecnològic on nens, joves, adults i mentors exploraran, investigaran, s'equivocaran i crearan conjuntament.

De les activitats proposades, destaca la programació de mWeek CONFERÈNCIES, amb diferents taules de debat amb ponents internacionals i experts locals, que diàriament i en horari de matí i tarda, acostaran l'actualitat tecnològica al dia a dia de la ciutadania. Cada sessió abordarà un tema específic entre els quals destaquen les noves formes d'aprenentatge dins i fora de l'aula; l'impacte de les noves economies socials en les comunitats ciutadanes o les fake news i la seva repercussió social.

mWeek EXPOSICIÓ acollirà deu propostes d'artistes digitals internacionals que han estat seleccionades per un jurat especialitzat format, entre altres, per Lívia Nolasco-Rózsás, de ZKM, o Rosa Ferré, directora de Matadero Madrid. Les creacions de 2019 reflexionen sobre Intel·ligència Artificial, el poder dels bitcoins, la influència de les xarxes socials en els mitjans de comunicació o l'impacte dels robots en la societat. A més, l'exposició també acollirà quatre obres més procedents de la col·lecció BEEP d'Art Electrònic, que participarà com a convidada durant Mobile Week Barcelona.

Mobile Week Catalunya · Amb la voluntat que l'impacte de MWC Barcelona arribi a tot el territori, neix Mobile Week Catalunya. Impulsada conjuntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya i amb una visió de país, quatre ciutats com Girona, Lleida, Igualada i Reus i també una comarca com la Ribera d’Ebre, se sumen al projecte amb la voluntat d'estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital.

Ala Ribera d’Ebre, les activitats duraran tota la setmana (del 18 al 24 de febrer), els gironins podran gaudir durant tres dies d'aquesta iniciativa (del 21 al 23 de febrer), mentre que en la resta de localitzacions se celebrarà una única jornada d'activitats. A Igualada tindrà lloc el divendres 22 de febrer i a Lleida i Reus el dimecres 20 de febrer.

En total, les cinc iniciatives noves tenen previst programar 25 conferències i taules rodones, 15 tallers i presentacions, 4 projeccions de cinema o documentals, 2 programes de ràdio, 3 exposicions i 5 activitats per al públic juvenil o familiar. A més, comptaran amb 110 ponents convidats. Aquests tallers i conferències abordaran temes com la influència del mòbil i les tecnologies en la vida quotidiana, les ciutats i els territoris digitals, els reptes de la mobilitat, el talent i la formació digital, o l'impacte i les oportunitats de la transformació digital en sectors com la salut o l'economia solidària, entre altres.

Més informació AQUÍ.

(*informació via Mobile World Capital Barcelona)