TALLERS PER ALS NOUS AUTÒNOMS I PER APRENDRE A FER PRESSUPOSTOS

L’Ajuntament d’Igualada ofereix aquesta formació en el marc de la Xarxa Anoia Emprèn, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat

La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, en el marc de la Xarxa Anoia Emprèn i amb la col·laboració de l’àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i el programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, proposa en els propers mesos activitats formatives per l’acompanyament de persones emprenedores i la consolidació i el creixement d’empreses.

El primer taller de formació, Treballador autònom: informa’t de totes les obligacions i drets que tens, permetrà conèixer de forma global la figura de l'empresari individual o  treballador autònom, des de totes les seves vessants. Entre els continguts que s’hi tractaran s’inclouen l’anàlisi de la figura de l'empresari individual i quins són els avantatges i inconvenients respecte altres formes jurídiques, quines són les obligacions i els tràmits de constitució de l’autònom, la Llei de l’Estatut del Treballador Autònom i altres normatives relacionades i quines són les seves principals novetats, quins són els principals ajuts, subvencions, beneficis fiscals i bonificacions de la seguretat social i, finalment, pautes per a la formació i la gestió d’impagats. Aquesta activitat està adreçada principalment a persones emprenedores que no han iniciat l’activitat o bé persones que s’hagin donat d’alta recentment com a treballadors autònoms. La sessió anirà a càrrec de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC). L’activitat formativa té una durada total de sis hores i es realitzarà el dies 19 i  26 de març de 9 a 12h.

La segona activitat, Com fer pressupostos per guanyar diners, té per objectiu aprendre  a realitzar pressupostos de venda dels productes o serveis per tal d’aconseguir beneficis. En el decurs de la sessió s’analitzarà com calcular els costos directes i costos d’estructura dels serveis o productes, com calcular el marge brut comercial i el marge ponderat, com fixar el preu de venda de cada producte o servei de forma individual o general, com calcular el volum de facturació necessària per a cobrir tots els costos de l’empresa i, finalment, com realitzar els pressupostos dels productes o serveis imputant els costos. L’activitat està adreçada principalment a persones emprenedores que tinguin un projecte empresarial o que estiguin començant la seva activitat i responsables d’empreses de recent creació que vulguin aprendre una metodologia per realitzar els pressupostos als seus clients. La sessió, que anirà a càrrec de Lourdes Pérez, especialitzada en les àrees de Gestió Econòmica i Financera, Gestió Estratègica, Gestió de Compres i Direcció de Persones, es realitzarà el dia 9 d’abril de  9 a 13h.

Els tallers de formació són gratuïts i les places limitades. Properament es podrà consultar el programa complet dels cursos AQUÍ. Les inscripcions es poden fer en aquest FORMULARI o contactant amb IG-Nova Tecnoespai, on també es poden fer les inscripcions, al 93 806 65 55.