La pista de gel d'Igualada guanya visitants i tanca amb 8.500 usuaris

El govern feia públiques aquest dimecres les dades d'ús de la pista de gel d'Igualada aquest hivern. Durant les sis setmanes d'obertura es van sumar 8.544 usuaris. 

El balanç d'usuaris de la pista de gel d'Igualada d'aquest hivern 2018-2019 ha estat de 8.544 usuaris. La xifra és superior a la de la temporada anterior, quan van ser 6.877. Més usuaris que l'any anterior, però un miler per sota de fa dos anys, quan van ser uns 9.500 els que van passar per la instal·lació ubicada a Cal Font. El primer tinent d'alcalde Jordi Pont afirmava aquest dimecres que "és un increment clar, de gairebé 2.000 persones. L'aposta s'ha consolidat i és positiva. I més, quan cada cop competim amb més pistes de gel a l'entorn". Enguany, els Hostalets de Pierola ha obert una pista aquestes festes, on hi ha hagut uns 2.500 usuaris.

 

El tobogan, la novetat d'aquest any
La pista, que es va posar per primer cop fa quatre anys, ha estat envoltada sempre per la polèmica i des de part de l'oposició igualadina s'ha assenyalat que és una despesa excessiva i "supèrflua". El cost de la instal·lació és de 75.000 euros. Enguany, venia acompanyada per primer cop d'un tobogan. Les xifres d'ús del tobogan són de  "4.338 usuaris únics".

Pont mostra la satisfacció del govern tant per les xifres d'ús com per l'alt percentatge de persones que han vingut "des de fora", un 52%. El número ha crescut respecte l'any anterior, tant en termes relatius com absoluts. La temporada anterior van ser un 47%. El regidor subratlla que "l'objectiu final és que aquestes persones coneguin la ciutat i hi consumeixin". Sobre si l'Ajuntament es planteja mantenir o instal·lar noves atraccions a la Plaça de Cal Font, "no ens plantegem clonar el model en altres èpoques de l'any".